SSVg Velbert 02 – Fortuna Köln (01-09-2012)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: SSVg Verlbert 02 – Fortuna Köln
Stadium: Sonnenblume (Christopeit Sport Arena)
Capacity: 4.702
Attendance: 530
Result: 0-2
Line-ups:

SSVg Velbert 02:
Manuel Lenz – Niklas Schweer – Dimitrios Pappas – Stephan Nachtigali – Erhan Zent – Saban Ferati (80. Tim Gebauer) – Daniel Kneifel – Massimo Mondello (80. Tim Kosmala)  – Oguzhan Coruk – Jeffrey Tumanan – Benjamin Schüssler (30. Marvin Mühlhause)

Fortuna Köln:
Andre Poggenborg – Daniel Flottmann – Massimo Cannizaro (70. Fabian Montabell) – Christian Posposchil – Michael Lejan (60. Michael Kessel) – Lukas Nottbeck – Dominique Ndjeng – Ozan Yilmaz – Sebastian Zinke (60. Eric Schaaf) – Silvio Pagano – Thomas Kraus

0-1 75. Dominique Ndjeng
0-2 92. Silvio Pagano

Scorecard:

Locatie: 7
Stadion zur Sonnenblume ligt aan de oostkant van het landelijk gelegen Velbert. De rit door de glooiende velden en heuvels onder een najaarszon was absoluut niet verkeerd. Bij binnenkomst van Velbert ligt tegenover een klein industrieterrein de inrit naar het stadion. Direct bij het stadion is een parkeerplaats waar je de auto neer kunt zetten. Als je vervolgens de heuvel afloopt heb je al een eerste inkijk in het stadion. Ondanks dat we niets van eet- en drinkgelegenheden hebben gezien in de buurt van het stadion, toch een ruime voldoende.

Stadion: 7
Tussen de heuvels heeft men toch nog net genoeg ruimte gevonden om een klein stadion te bouwen. Het stadion heeft in feite maar twee volledige tribunes. Een kleine overdekte hoofdtribune met zitplaatsen die geflankeerd wordt door twee onoverdekte staan vakken. Naar goed Duits gebruik is er een onoverdekte gegengerade die zo goed als de hele lengte van het veld beslaat. Bij de ingang aan de korte zijde is nog een klein staanvak te ontwaren en staan een aantal bankjes die gebruikt worden om naar de wedstrijd te kijken. De bankjes die door het hele stadion zijn te vinden zijn een pluspunt en ook de commentaar positie die hoog tegen een heuvel boven het stadion zit is een leuke toevoeging waardoor het stadion een eigen gezicht heeft. Als laatste blijft nog een overwoekerd deel van het stadion over die voorheen waarschijnlijk staanplaatsen zijn geweest.

Sfeer: 4
Tsja, het beetje sfeer dat er werd gemaakt kwam van de 150 meegereisde fans uit Keulen. Het overwegend oudere thuispubliek volgde de wedstrijd wel ingespannen, maar ageerde nauwelijks en keek gelaten naar de wedstrijd. Er was nog wel een kleine groep jeugd met een trommel maar die liepen de hele wedstrijd rond door het stadion zonder ergens te gaan staan en naar de wedstrijd te kijken.

Wedstrijd: 4
Fortuna Köln reisde als nummer twee van Regionalliga West af naar Velbert dat zich in de lagere regionen van de rangschikking bevindt. Omdat Velbert vooral scorend een probleem heeft, slechts twee treffers tot aan het moment van schrijven, was men vooral bezig om de snelheid uit de wedstrijd te krijgen. De bezoekers uit Keulen probeerden de muur wel te slechten, maar hadden een veel te laag tempo en misten vooral creativiteit om echt gevaarlijk te worden. Pas tegen het einde van de eerste helft begonnen er wat mogelijkheden te ontstaan.

De tweede helft was iets leuker om te aanschouwen, met de nadruk op iets. De wedstrijd werd iets harder en zeker de bezoekers, die een aantal goede toneelspelers in de selectie, hadden wisten vooral uit standaardsituaties gevaarlijk te worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de openingstreffer uit een corner werd geschoord. Een indraaiende bal werd goed in de rechter benedenhoek binnen gekopt. Velbert ging daarna iets meer voetballen zonder echt gevaarlijk te worden overigens. Vlak voor tijd kreeg Velbert een enorme kans op de gelijkmaker, hier werd het gebrek aan scorend vermogen pijnlijk duidelijk. Zeker toen in de tegenstoot Fortuna Köln de 0-2 maakte.  Ondanks dat er twee keer werd gescoord was het geen hele leuke wedstrijd om naar te kijken. Ach ja, soms zit het mee, soms zit het tegen.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Uiteraard geen enkel probleem, ook de prijzen waren schappelijk dus niets te klagen in deze.

Totaal: 6
Een ietwat vreemd stadion in een heuvelachtig gebied, tussen de bomen in. Het is geen slechte locatie. De wedstrijd en de sfeer halen het cijfer uiteindelijk wel behoorlijk omlaag. Als er een aansprekendere tegenstander komt dan is het waarschijnlijk een stuk interessanter om de club eens te bezoeken. Als onverwachte eerste groundhop van het nieuwe seizoen was het gelukkig prima weer in een mooie omgeving en dat maakt veel goed.

Als je de heuvel afloopt, kun je al een eerste blik in het stadion werpen.

De entree van het stadion.

De entree van het stadion.

Dit bord heeft betere tijden gekend.

De hoofdtribune.

De gegengerade.

De 'tribune' aan de korte zijde.

Nogmaals de hoofdtribune en het staanvak.

Het secretariaat van de club.

VIP's

De perstribune.

De korte zijde vanaf een ander standpunt.

De opkomst van de elftallen.

De uit Köln meegereisde fans.

Wedstrijd moment.

Lekker ongecompliceerd voetballen kijken.

De tribunes met publiek.

Wedstrijd moment.

Een deel van het publiek.

Een deel van het publiek.

Wedstrijd moment.

Nogmaals het uitpubliek.

Panorama van stadion zur Sonnenblume.