KFC Uerdingen – Rot Weiss Essen (02-05-2012)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: KFC Uerdingen – Rot Weiss Essen
Stadium: GrotenburgStadion
Capacity: 34.500
Attendance: 6.201
Result: 2-2 (n.v. 2-5)
Line-ups:

KFC Uerdingen:
Manuel Lenz – Musa Celik (78. Arda Yavuz) – Marc-André Nimptsch – Lars Klitzsch – Jan Lukas Pirschel (106. Harun Celebi) – Kosi Saka – Stefan Hoffmann – Ersan Tekkan – Orhan Özkaya – Saban Ferati – Jochen Höfler (85. Emrah Uzun)

1-2 39. Saban Ferati
2-2 56. Kosi Saka

Rot Weiss Essen:
Dennis Lamczyk – Timo Brauer – Dirk Jasmund – Vincent Wagner – Kevin Lehmann (106. Leon Enzmann) – Kerim Avci (108. Lukas Lenz) – Stefan Grummel – Holger Lemke – Benedikt Koep – Kevin Grund (91. Meik Kuta) – Güngör Kaya

1-0 7. Benedikt Koep
2-0 22. Kerim Avci

Scorecard

Locatie: 6
Vlak over de Nederlandse grens tussen Roermond en Venlo ligt Krefeld. Aan de oost kant van Krefeld ligt het Grotenburg stadion. Tegenover het stadion ligt een tankstation waar veel supporters zich hadden verzameld om wat te drinken. Wij hebben geen kroegen gezien in de directe omgeving en wij hebben meteen een parkeerplaats gezocht. Die parkeerplaats hadden we zo gevonden direct naast het stadion is een grote parkeerplaats en daar was nog meer dan voldoende plaats. Na de wedstrijd hebben we ook niet veel vertraging gehad. Het stadion zelf ligt omringd door veel groen en een aantal straten met scholen en bedrijven. Hoever het nog is naar het stadscentrum durf ik zo niet te zeggen.

Stadion: 9
Wat een machtig stadion! Als je komt aanrijden zie je de enorme Floodlights opdoemen. het stadions is geopend in 1927 en na verschillende verbouwingen waarvan de laatste uit 1975 dateert ligt het Grotenburg stadion er in zijn huidige vorm. De achterkant van de enorme Südtribune is de eerste aanblik als je richting het stadion loopt. Bij binnenkomst zie je de zijkant van de eerder genoemd Südtribune. Ondanks dat er veel beton te zien is, heeft de tribune een statige aanblik. De tribune zelf is opgedeeld in twee gedeelten. Het onderste deel bestaat uit overdekte staanplaatsen en het bovenste deel heeft zitplaatsen, de sponsor plaatsen bevinden zich daar eveneens. Wat ook het bekijken waard is, is het houten dak en de constructie ervan.
De Osttribune is een steile onoverdekte staantribune voor de thuis fans. De WestKurve, is nog een echte kurve en is eveneens onoverdekt. De laatste tribune die dan nog overblijft is de Nordtribune. Deze lijkt heel veel op de Südtribune, er zijn echter geen staanplaatsen op de Nordtribune. De WestKurve en Nordtribune blijven normalerwijs gesloten. Deze wedstrijd waren ze beide gelukkig geopend om de supporters van Rot Weiss Essen te huisvesten.

Sfeer: 9
Er hing een echte bekersfeer in het stadion. Er waren voldoende supporters op het duel afgekomen. Vanuit Essen waren een 3.000 fans meegereisd en de vakken aan Uerdingen kant zaten ook goed vol. Toen de spelers het veld betraden was er een Choreo van de Krefelder Ultras (helaas heb ik hier geen foto’s van) en aan de kant van Essen werd luidruchtig de ploeg een hart onder de riem gestoken. Gedurende de wedstrijd werd er flink tegen elkaar gezongen wat een goede sfeer opleverede, met name omdat het gezang van beide groepen echt hard was. Na de openingstreffer werd er in het uitvak een fakkel ontstoken en viel de support aan de kant van Uerdingen wat stil. Dit was gelukkig maar van korte duur, want de supporters van Uerdingen herpakten zich vlug en gingen verder met sfeer maken. De tweede helft was mede door het scoreverloop, sfeertechnisch van hoog niveau. Rond de 80ste minuut werd er in het uitvak een flinke pyro actie gehouden. Toen de rook van de Pyro weg was, werd het tijd voor de verlenging. De sfeer was op dat moment nog steeds opperbest. Ook tijdens de penalty reeks was de sfeer top. Pas na het missen van drie penalty’s was de teleurstelling voelbaar op de thuistribunes. Gelukkig was dit maar van korte duur en werden de spelers van Uerdingen nog eenmaal hartstochtelijk toegezongen. De spelers en supporters van RWE waren nog lang feest aan het vieren vooraleer deze huiswaarts keerden.

Wedstrijd: 8
De wedstrijd vond plaats in het kader van de Niederrhein Pokal, het in de Regionalliga West spelende Rot Weis Essen speelt normaal een niveau hoger dan het in de NRW Liga uitkomende KFC Uerdingen. Zeker voor de kleinere teams levert het winnen van de Niederrhein Pokal een leuk voordeel op. De bekerwinst levert namelijk automatisch deelname aan de DFB Pokal op. Zover was het deze avond echter nog niet want het was pas de halve finale.

De eerste minuten was het klasse verschil duidelijk te zien. Rot Weiss Essen was veel beter dan KFC Uerdingen. Dit kwam vooral omdat Uerdingen veel te veel ontzag toonde voor de Essener. Het was dan ook geen verrassing dat na 7 minuten de bezoekende ploeg al op voorsprong kwam. Toen binnen het half uur de 0-2 ook al werd gescoord leek het heel even erop dat Essen een monsterscore zou kunnen behalen. Er waren al verscheiden kansen door Essen niet benut en de thuispoeg wist er niet veel tegenover te zetten. Na de 0-2 gooide de Uerdinger alle schroom van zich af en begon zelf ook te voetballen. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen kansen op een treffer. Toen de wedstrijd richting de rust begon te gaan, werd in de 39ste minuut na een snelle aanval over de flank de 1-2 binnen gekopt. Op dat moment was het te merken dat de spelers van Uerdingen geloof kregen in een stunt. Vlak voor rust was er nog een grote kans op de gelijkmaker maar deze werd niet benut.

De tweede helft wist een frank en vrij voetballend Uerdingen het de bezoekers heel moeilijk te maken. Zeker toen in de 55ste minuut een overtreding werd gemaakt in het strafschop gebied van Essen en de arbiter van dienst resoluut naar de stip wees. De daarop volgende strafschop werd feilloos binnen geschoten en de stand was weer gelijk. Beide teams kregen daarna nog kansen op een treffer maar gescoord werd er niet meer.

De verlenging leverde weinig kansen en geen goals meer op. De spanning op en rond het veld daarentegen was op zijn hoogtepunt. Van de kansjes die er nog waren, was de grootste voor Essen. Gelukkig stond de Krefelder keeper op de juiste plaats. Nadat de toss in het voordeel van KFC Uerdingen was uitgevallen werden er richting de OstKurve penalties genomen. Deze reeks pakte dramatisch uit voor KFC Uerdingen. De eerste drie penalty’s werden allemaal gepakt door Dennis Lamczyk de keeper van RWE. Nadat de beslissende penalty gepakt was stormde de keeper dan ook naar het bezoekersvak en ging helemaal door het dolle. De spelers van Uerdingen dropen onder luid applaus af richting de catacomben.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Geen enkel probleem. Ze waren aan de kassa volop aanwezig en vooraf konden ze ook via internet besteld worden. De wedstrijd werd zelfs tien minuten uitgesteld omdat er nog veel supporters voor de kassa’s stonden.

Totaal: 8
Cupfever tussen twee oude rivalen in een fantastisch stadion! Meer hoef ik er niet aan toe te voegen.

Het tankstation tegenover het stadion deed goede zaken.

Er waren speciale entreeprijzen voor deze wedstrijd.

Zij hoefden deze avond alleen maar het verkeer te regelen.

De statige constructie van de Südtribune.

De Osttribune.

De gewelven van de Osttribune.

De Osttribune.

De Nordtribune.

En de Westkurve.

Schitterende floodlights in Krefeld.

De warming-up.

De Südtribune.

Een flink aantal supporters van Uerdingen trotseerde het weer.

De Nordtribune met een deel van Essen supporters.

De is helaas de enige foto die ik heb van Uerdinger sfeeractie.

Met dank aan MaasWupperExpress toch nog een foto van de choreo.

De line-ups.

Ook een deel van RWE fans trotseerde het weer.

Wedstrijd moment.

De 0-1 werd met een fakkel gevierd.

De 'volle' Südtribune.

De fanatiekere fans van KFC.

De 2-2 hangt in de touwen.

...

De mascotte hangt in de hekken om het publiek op te jutten.

De grote pyro actie in het uitvak.

De grote pyro actie in het uitvak.

De grote pyro actie in het uitvak.

De teams maken zich klaar voor de verlenging.

De beslissende penalty werd ook gestopt.

Feest aan Essen kant.

Feest aan Essen kant.

...

De spelers van Uerdingen kregen een verdiend applaus.

M*A*S*H Krefeld?

...

Een laatste blik op het stadion.

Panorama van het Grotenburg stadion.