Dessel Sport – KV Turnhout (29-04-2012)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Dessel Sport – KV Turnhout
Stadium: Armand Melis Stadion
Capacity: 4.500
Attendance: 1.300
Result: 3-0
Line-ups:

Dessel Sport:
Tanju Burhan – Maarten Van Lieshout – Andrew Petersen – Nicky Melkert (65. Alan Ven) – Zico Gielis – Gregory Willems – Wouter Vosters (72. Jonas Nijs) – Wesley Geuens – Omar Benassar – Hans Hannes – Alexander Kolev (76. Jamie Meseure)

1-0 23. Omar Benassar
2-0 46. Nicky Melkert
3-0 85. Hans Hannes

KV Turnhout:
Glenn de Jonge – Dino Peltjo – Jens Meeus (54. Ousmane Traore) – Maxim Geurden – Dylan Carton – Arno Andersen – Kerem Zevne – Gunther Loyens – Mauricio Vitali Filho – Jorne Segers – Tom Proost (73. Niels van de Vel)

Scorecard

Locatie: 4
De nieuwe locatie van het stadion is weinig spectaculair te noemen. Waar het oude stadion aan de Lorzestraat meer in de kern van het dorp lag, ligt het nieuwe stadion buiten het dorpskern. Naast het stadion liggen de sportvelden van de jeugdopleiding van Dessel Sport. Helaas ligt er verder niet heel veel in de buurt van het stadion. Het parkeren was geen enkel probleem in de directe nabijheid van het stadion. Wat dan wel weer een pluspunt van het nieuwe terrein is, is de hoeveelheid groen rondom het stadion.

Stadion: 5
Ik was er vorig jaar al een keer langsgereden toen men nog bezig was met de bouw van het Armand Melis stadion. De aanblik die ik toen zag was heel erg mistroostig, dus ik ging redelijk vooringenomen naar het nieuwe stadion. Zo dramatisch als ik het had verwacht was het gelukkig niet. Het meest in het oog springt de Hoofdtribune die duidelijk de naam van de overleden voorzitter Armand Melis draagt. Direct naast de Hoofdtribune bevindt zich een kleine overdekte staantribune. Een zelfde soort staantribune loopt helemaal door achter de korte zijde. jammer genoeg is deze tribune niet erg hoog en is het zicht op het veld lang niet overal even goed. Een zelfde kleine staantribune als naast de Hoofdtribune staat ook aan de andere lange zijde. Waar het stadion echter de meeste punten mee verdient is de staantribune ter hoogte van de middenlijn. Dit is een hele leuke kleine staan tribune. Ook van binnen is veel groen rondom het stadion te zien. Jammer genoeg is de hele aanblik van het stadion grauw en grijs. Buiten wat vlaggen is er bijna niets in de clubkleuren terug te vinden.

Sfeer: 4
Op vocaal gebied was er heel weinig sfeer te bekennen ondanks dat Dessel Sport kampioen kon worden. Het zegt veel dat de meest luidruchtige supporter een Royal Antwerp Sjaal om had… Gelukkig zag het geheel er wel leuk uit, zeker de volle Hoofdtribune en de volle staantribune. Nadat de 3-0 werd gemaakt werd het heel even wat luidruchtiger en werd er zelfs een fakkel ontstoken waardoor de eindscore nog net op een vier uitkomt.

Wedstrijd: 8
Het was duidelijk dat KV Turnhout al uit gevoetbald was. In deze wedstrijd was de Turnhoutse ploeg slechts een figurant van de Desselse gala voorstelling. Vanaf de eerste seconde was het Dessel Sport dat op zoek ging naar een treffer. De Desselse ploeg wou niets aan het toeval overlaten deze middag. Na verschillende leuke aanvallen werd het in de 23ste minuut 1-0 door een fantastische treffer van clubtopscorer Benassar. Meteen na de openings- treffer was er al een goede mogelijkheid op de 2-0 maar het schot werd gepareerd door de keeper, de enige Turnhout speler die een dikke voldoende kreeg. Voor rust had het al twee of drie – nul moeten zijn, of het waren de zenuwen waren van de Desselse spelers, of de Turnhoutse doelman die een tweede treffer tijdens het eerste bedrijf voorkwamen. Direct na rust was het wel raak, Melkert ronde op aangeven benassar mooi af en de wedstrijd was daarmee gespeeld. Het siert Dessel Sport dat ze bleven voetballen en op zoek gingen naar meer treffers. Turnhout had tot op dat moment nog geen uitgespeelde kans gehad. Het duurde echter tot de laatste paar minuten vooraleer er nog een keer werd gescoord. Na een slechte aanname wist Hannes de bal vervolgens schitterend binnen te werken. De resterende minuten werden rustig uit gevoetbald.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
De zitplaatsen waren voor deze wedstrijd uitverkocht waardoor de keuze wat beperkt was. Verder was het geen enkel probleem om tickets aan te schaffen.

Totaal: 6
De leuke wedstrijd zorgt voor de krappe voldoende voor deze wedstrijd. Het grauwe stadion is toch wel het grootste minpunt.
Ook op sfeergebied was er niet veel te beleven. De ‘kampioenswedstrijd’ voor eigen publiek werd dan wel gewonnen. door de uitslagen op de andere velden is de titel nog steeds niet binnen. Als Dessel op verplaatsing bij het reeds gedegradeerde Hasselt wint is men zeker van de titel en kan men de stap naar de tweede klasse maken.

Het Armand Melis stadion vanuit de verte.

De jeugdvelden liggen naast het stadion.

De jeugdvelden liggen naast het stadion.

De staantribune achter de goal.

De lange zijde.

De Hoofdtribune.

De leukste tribune van het stadion.

De warming-up begon pas twintig minuten voor de aftrap.

De spelers staan klaar in de catacomben.

Het stadion was goed volgelopen voor het duel.

De spelers betreden de grasmat.

Het stadion was goed volgelopen voor het duel.

Wedstrijd moment.

...

De paar meegereisde Turnhout supporters stonden tussen het thuispubliek.

Materiaal pech.

De 1-0 wordt gevierd.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Feest na het maken van de 3-0.

De titel is bijna binnen voor Dessel Sport.

Ook op de Hoofdtribune deelt men in de feestvreugde.

Panorama van het Armand Melis Stadion.

Panorama van het Armand Melis Stadion.