Willem II – Fortuna Sittard (06-04-2012)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Willem II – Fortuna Sittard
Stadium: Koning Willem II Stadion
Capacity: 14.500
Attendance: 13.250
Result: 1-1
Line-ups:

Willem II:
David Meul – Marlon Pereira – Arjen Swinkels – Ruud Van der Rijt – Mitchell Piqué – Hans Mulder – Robbie Haemhouts – Jens Podevijn (74. Ryan Sanusi) -  Virgil Misidjan (83. Pawel Wojciechowski) – Donny De Groot – Marc Höcher

1-0 12. Jens Podevijn

Fortuna Sittard:
Danny Wintjens – Fernando Ricksen – Suat Usta – Timothy Dreesen – Joeri Schroyen – Ramon Voorn – Yoann De Boer – Wouter Scheelen – Danny Schreurs (76. Marc Wagemakers) – Danny Hoesen – Rowin Van Zaanen

1-1 25. Rowin Van Zaanen

Scorecard

Locatie: 4
Het stadion ligt buiten de stad, ingeklemd tussen de A58 en de ringbaan zuid. Naast het stadion liggen de trainingsvelden van Willem II alsmede een aantal tennisbanen. Of er in de buurt van het stadion nog eet- en drinkgelegenheden liggen durf ik niet te zeggen omdat we middels een verplichte auto- en buscombi de reis naar Tilburg moesten maken. Bij het gastenvak is een aparte parkeerplaats voor de auto’s en bussen van de bezoekende supporters. Hoe het parkeren voor de thuissupporters is geregeld durf ik niet te zeggen.

Stadion: 7
Het Koning Willem II stadion is een redelijk recent stadion. Het werd in 1995 geopend. De naam is heel lang Willem II Stadion geweest. Pas twee jaar geleden is de naam aangepast naar Koning Willem II Stadion. De buitenzijde van het stadion is niet direct heel bijzonder. Toch geeft de buitenzijde het stadion wel een eigen gezicht. De Hoofdtribune in zijn huidige vorm staat er sinds 2000. De fanatiekere supporters zitten achter de goal op de KingSide. Direct naast de KingSide bevindt zich het gastenvak. De andere lange zijde en korte zijde hebben dezelfde bouwstijl als de andere tribunes. Omdat de hoeken afgerond zijn heb je een mooi geheel van tribunes die kort op het veld staan. De enige afscheiding tussen de tribunes en het veld is een gracht.

Sfeer: 7
Deze wedstrijd was uitgekozen door Willem II en haar supporters om een bezoekersrecord neer te zetten in de Jupiler League. Het ‘oude’ record stond op naam van de Graafschap met 12.198 toeschouwers. Het bezoekers aantal lag met 13.250 ruim boven dit aantal. Met andere woorden, het zat goed vol deze avond. De Kingside had voor de wedstrijd een sfeeractie met veel vlaggen en dubbelhouders. De 540! meegereisde Fortuna fans hadden eveneens veel vlaggen bij zich en dit gaf een mooi geheel.  De eerste tien minuten van de wedstrijd was het vooral Willem II dat te horen was binnen het stadion. Zeker nadat de ploeg op voorsprong was gekomen. Daarna kwam er een ommekeer. De Fortuna fans werden luidruchtiger en overstemden de Tilburgse fans regelmatig. In de tweede helft was het thuispubliek eigenlijk alleen nog maar te horen als ze aan het morren en het fluiten waren. Na afloop van het duel moesten de meegereisde fans van Fortuna nog een minuut of twintig in het vak blijven. Deze tijd werd gevuld met zingen en springen. Dit was in de wijde omtrek te horen en gaf een prachtig gezicht.

Wedstrijd: 7
Het was een leuke open wedstrijd. De eerste 15 minuten waren duidelijk voor de Tilburgers. Dit resulteerde na 12 minuten dan ook in de openingstreffer. Daarna begon Fortuna meer van zich af te bijten. Na 25 minuten werd de stand dan ook 1-1. Het restant van de eerste helft hadden beide ploegen nog meermaals kunnen scoren maar dit gebeurde niet. De tweede helft had Willem II optisch het overwicht. Tot grote uitgespeelde kansen leidde dit in eerste instantie niet. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg ook Fortuna een aantal goede mogelijkheden. Toch waren de grootste kansen voor Willem II. Gelukkig voor de Fortuna fans was keeper Wintjes in Bloedvorm en hield hij zijn doel, in het tweede bedrijf, schoon.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Omdat er gemikt werd op een record werd er alles aan gedaan om de kaarten te verkopen, behalve als je uit Sittard en omstreken kwam. Derhalve toch twee minpunten.

Totaal: 7
Een leuke wedstrijd in een leuke ambiance, in mijn ogen is het geen straf om hier een keer een duel te bezoeken. Jammer van de mindere locatie van het stadion en van de beperkende maatregelen voor de bezoekende fans.

Het Koning Willem II stadion.

Het Koning Willem II stadion.

Het Koning Willem II stadion.

Het Koning Willem II stadion.

...

De warming-up is in volle gang.

De sfeer voorafgaand aan het duel.

De sfeer voorafgaand aan het duel.

De sfeer voorafgaand aan het duel.

De sfeer voorafgaand aan het duel.

De line-ups voor de wedstrijd.

Het stadion was erg goed gevuld voor dit duel.

Het stadion was erg goed gevuld voor dit duel.

Het stadion was erg goed gevuld voor dit duel.

Het stadion was erg goed gevuld voor dit duel.

De Kingside viert de 1-0.

Fortuna viert de gelijkmaker.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

...

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

...

Het uitvak wordt bedankt.

Er was wat gescheld over en weer.

De derde helft voor de bezoekende fans.

Floodlight.

Panorama van het Koning Willem II stadion.

Panorama van het Koning Willem II stadion.