Borussia Mönchengladbach II – Sport Freunde Lotte (31-03-2012)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Borussia Mönchengladbach II – Sport Freunde Lotte
Stadium: Grenzlandstadion
Capacity: 10.000
Attendance: 939
Result: 0-2
Line-ups:

Borussia Mönchengladbach II:
Janis Blaswich – Niklas Dams – Bernhard Janeczek – Maik Odenthal – Matthias Zimmermann (46. Sascha Tobor) – Muhittin Bastürk – Alexander Bieler (86. Kevin Breuer) – Dennis Dowidat – Julian Korb – Fabian Bäcker – Marcel Podszus (65. Marcel Platzek)

Sport Freunde Lotte:
David Buchholz – David Czyszczon – Michael Hohnstedt – André Wiwerink – Sebastian Zinke – Tim Gorschlüter – Henning Grieneisen – Julian Loose (83. Benjamin Wingerter) – Christian Schlösser (73. Aleksandar Kotuljac) – Simon Engelmann (76. Dalibor Gataric) – Martin Hess

0-1 52. Simon Engelmann
0-2 76. Julian Loose

Scorecard

Locatie: 6
Het Grenzlandstadion ligt in het stadsdeel Rheydt. Het is gelegen in een woonwijk die er niet heel erg top uitzag. We zijn niet in de buurt zelf geweest en hebben de auto gelijk op de kleine parkeerplaats bij het stadion gezet. Naast de kleine parkeerplaats ligt overigens nog een stadion. Het betreft het stadion van Rheydter SV dat in de Landesliga voetbalt. Jammer genoeg waren de hekken dicht, want ik was graag even binnen gaan kijken in het stadion. Het zag er in ieder geval leuk uit.

Stadion: 4
Ik zal gelijk beginnen met de vermelding dat het stadion niet op mijn favorietenlijst komt te staan. Het heeft één overdekte tribune. De overdekte tribune heeft alleen maar houten banken waar een ieder plaats op kan nemen. Voor deze wedstrijd was een stuk aan de buitenkant in gebruik genomen als gastenvak. De afscheiding bestond uit een rood wit lint en verder helemaal niets. Meer was er ook absoluut niet nodig! Tegenover de Hoofdtribune bevindt zich de onverdekte Gegengerade. De Gegengerade bestaat uit onoverdekte staanplaatsen, zoals wel vaker te zien is, in voornamelijk oudere, Duitse stadions. De twee kurves achter de goal hebben maar een paar rijen met onoverdekte staanplaatsen. het grootste minpunt is echter de grote sintelbaan die rondom het speelveld ligt. Dientengevolge zijn alle plaatsen wel erg ver verwijderd van het speelveld. Op de bovenste rijen van de staantribunes alsmede de hoogste rijen op de Hoofdtribune gaat dit nog wel. kom je echter op de lager gelegen plaatsen wordt het een ander verhaal. Het zicht is dan lang niet altijd goed.

Sfeer: 6
De sfeer was veel beter dan ik had verwacht. Mijn verwachting was een sfeerloos potje voetbal. Toch waren er genoeg toeschouwers die zich prima lieten horen. Er was zelfs een kleine groep fanatiekelingen met een Borussia Mönchengladbach U23 vlag en bijbehorende spandoeken. Ook vanuit Lotte was een redelijke groep meegereisd. Ik schat een man of 75 hadden plaats genomen in het gastenvak. Toen de spelers het veld betraden was er zelfs een kleine sfeeractie van de Borussia fans. In het gastenvak werd vooral gezongen en wat met vlaggen gezwaaid. Gedurende de wedstrijd werd de sfeer in het uitvak beter en beter. Het wedstrijdverloop was er voor de Lottener dan ook naar.

Wedstrijd: 5
De eerste helft was niet van bijster hoog niveau. Iets wat mij dan weer tegenviel. De wedstrijd tussen de nummers een en twee zou normaal gesproken wel aardig voetbal moeten opleveren. Zeker omdat ik in de Regionalliga toch wel regelmatig erg leuke wedstrijden heb gezien. Terug weer naar deze wedstrijd. In het begin van de wedstrijd was het vooral veel aftastten. De eerste kleine mogelijkheden waren voor de bezoekers. Geklungel in de voorhoede voorkwam echter echt gevaar. Daarna begon Borussia wat beter in de wedstrijd te komen. Beide teams kregen wel wat corners en een aantal vrije trappen maar gevaarlijk werd het allemaal niet.

De tweede helft begon ook niet sprankelend. Toch was het niveau van de wedstrijd wel iets beter geworden. Met name SF Lotte begon enthousiaster te voetballen. Dit resulteerde na een goede 50 minuten voetbal in de openingstreffer van SF Lotte. Het tweede van Borussia Mönchengladbach begon daarna meer naar voren te voetballen. De aanvalsdrang werd echter vrij eenvoudig tegen gehouden door de verdediging van SF Lotte. Als dan een bal een keer goed valt en de kans die daarop volgt wordt kinderlijk eenvoudig gemist dan weet je dat het een moeilijk verhaal gaat worden. Een kwartier voor het einde werd de wedstrijd al definitief op slot gegooid. Een werkelijk prachtige volley werd onhoudbaar binnen geschoten door SF Lotte. De 0-2 stand zou ook de eindstand zijn.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Geen enkel probleem, het ticket zelf is niet direct het mooiste wat ik aan mijn collectie kan toevoegen maar goed.

Totaal: 6-
Het was een reis met twee gezichten. Aan de ene kant vond ik het stadion enorm tegenvallen en was het voetbal niet van bijster hoog niveau. Aan de andere kant werd ik positief verrast door de entourage op de tribunes. Daar had ik dan weer niet veel van verwacht. Echter voor twee teams die met elkaar strijden voor de titel was het voetbal van een bedenkelijk niveau.

De entree van het Grenzlandstadion.

De Hoofdtribune.

De Gegengerade.

Een van de Kurves.

Scorebord.

De achterkant van de Hoofdtribune.

De kurve waar vandaan de spelers het veld betreden.

Het sfeerteam van BMG U23.

Rechts op de Hoofdtribune bevindt zich het gastenvak.

De spelers betreden het veld voor deze 'topper' in de Regionalliga West.

Er was zelfs een kleine sfeeractie.

De gevulde Hoofdtribune.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

De spelers van SF Lotte vieren de 0-1.

Floodlight in het Grenzlandstadion.

Panorama van het Grenslandstadion.