BSV Limburgia – Caesar/Vos Investment (18-03-2012)

...

Facts & Figures:

Fixture: BSV Limburgia – Caesar/Vos Investment
Stadium: Sportpark Houserveld
Capacity: 1.500
Attendance: +/- 150
Result: 0-0
Line-ups:

BSV Limburgia:
Randy van Haren – Jamie Quijs – Guliano Alvito Diaz – Maurice van Woerkum – Tom Lagerwaard – Jeroen Raet (Jelle Raets) – Imad Tini – Jasko Granic – Olaf Mazier – Gavrey Villareal – Michael Rijna

Caesar/Vos Investment:
Gijs Bessems – Robin Vranken – Frank Wingenfeld – Bas Dullens – Tim Dierx – Tom Peters (Benjamin Langman) – Vincent Cox – Bart Gorissen – Sander Schoonbrood (Peter Beckers) – Denzel van Lin – Rik Gijsman

Scorecard

Locatie: n.v.t.
Het terrein ligt aan de rand van het Limburgse kerkdorp Brunssum. Het terrein wordt omsloten door een woonwijk en een aantal bedrijven die aan de andere kant liggen. Ook ligt er nog een oud voetbalveld een aantal meters lager dan het hoofdveld. Dit veld wordt, gezien de staat waarin het verkeerd, al een tijd niet meer gebruikt.

Stadion: n.v.t.
BSV Limburgia is ontstaan uit een fusie tussen RKBSV en het roemruchte SV Limburgia. SV Limburgia heeft verscheidene jaren profvoetbal heeft gespeeld en in 1950 zelfs het landskampioenschap behaald. De club moest  vertrekken van hun terrein. Door een fusie met RKBSV is de naam Limburgia in ieder geval behouden gebleven. Het sportpark waar heden ten dage wordt gevoetbald is het oude RKBSV terrein, ik was op het verkeerde been gezet en dacht dat de tribune een restant uit de glorie jaren van SV Limburgia was. Dit bleek helaas niet het geval. De tribune die er nu staat heeft zijn oorsprong in 1949 en is van RKBSV. In 1965 werd de tribune overkapt.

Het terrein heeft aan twee zijden één trede waar supporters op kunnen staan. De korte zijde waar geen trede is bevindt zich de kantine. De andere lange zijde wordt gesierd door een Elascon tribune en twee gedeelten met onoverdekte staantribunes. Navraag terplekke leerde mij dat de capaciteit op 1.500 toeschouwers is vastgesteld, maar dat er veel meer in zouden kunnen als dat nodig zou zijn.

Sfeer: n.v.t.
Bij amateur wedstrijden kan het heel sfeervol zijn. Helaas was dat bij deze wedstrijd niet het geval. Ondanks dat de nummers een en twee tegen elkaar speelden waren er, naar eigen schatting, slechts 150 toeschouwers aanwezig. De beleving van het publiek bestond vooral uit het bekritiseren van de scheidsrechter en het aanmoedigen van de lokale helden op het veld. Toch gebeurden er ook hier weer aparte taferelen gedurende de wedstrijd. De eerste helft werd tijdelijk stilgelegd omdat de grensrechter van Caesar zijn enkel verstuikte en niet verder kon. Een supporter van Caesar nam de vlag over van hem en ging als grensrechter verder. Tot grote hilariteit van de mensen op de tribune achter hem, was zijn eerste actie het struikelen en doorrollen langs de lijn. Gelukkig had de goede man er niets aan over gehouden en kon de wedstrijd verder gaan. De tweede helft werd onderbroken door tumult langs de zijlijn. Supporters van Caesar en Limburgia kregen het met elkaar aan de stok en de spelers gingen zich ermee bemoeien. Na een afkoelingsperiode van een minuut of tien werd de wedstrijd verder gespeeld.

Wedstrijd: n.v.t.
Om heel kort te zijn was het niveau van de wedstrijd niet bijster hoog. Het knollenveld waarop gespeeld hielp uiteraard niet mee. Ik vind het vreemd dat BSV Limburgia niet veel aan het veld doet. Zij beschikken namelijk over een aantal technisch vaardige spelers, die door polletjes hun acties voor het merendeel niet zagen lukken. Caesar speelde daarentegen veel meer op strijd en wist het de koploper daarmee ook aardig moeilijk te maken. Sterker nog, de beste kansen waren voor Caesar. Een bal die van de lijn werd gehaald en een schitterende vrije trap op de paal waren de beste kansen van de eerste helft. Limburgia kwam wel een aantal keren gevaarlijk langs de zijlijn op, maar de laatste bal was steeds net niet goed. De tweede helft waren in de beginfase de betere kansen voor Limburgia, de doelman van Caesar liet echter zien prima te kunnen keepen. Het werd op het veld een stuk onvriendelijker nadat de scheidsrechter, in de ogen van de Limburgia spelers, slechte beslissingen nam. Dit sloeg over naar de
toeschouwers en de arbiter besloot een afkoelingsperiode in te lassen. Gezien het feit dat het op dat moment ook flink begon te hagelen en te regenen was die pauze zeker te billijken. Na de afkoelingsperiode werd het duel een stuk onvriendelijker. Ook de bespeelbaarheid van het veld was er na de flinke regen/hagelbui ook niet beter op geworden. Verscheidene gele kaarten verder eindigde het duel op dezelfde wijze als het begon, 0-0.

Verkrijgbaarheid Tickets: n.v.t.
Uiteraard geen enkel probleem. Jammer genoeg kreeg ik geen ticket waardoor er weer een hiaat in mijn ticket collectie bij is gekomen.

Totaal: n.v.t.
Een tumultueuze middag op Sportpark Houserveld. De leuke eerste helft kreeg geen vervolg in de tweede helft. Die tweede helft was het aanzien eigenlijk niet waard. Ook het stilleggen van het duel verdiend niet de schoonheidsprijs. Daarentegen maakt de leuke tribune het wel waard om een keer een duel te bezoeken bij Limburgia.

De oude entree van het sportpark.

Een eerste blik op het sportpark.

Het sportpark beschikt over een mooie tribune.

De tribune wordt geflankeerd door onoverdekte staanplaatsen.

Het interieur van de tribune.

Wellicht is het verstandig een keer een elektricien langs te sturen.

De tribune wordt geflankeerd door onoverdekte staanplaatsen.

...

De koplopers van de Tweede Klasse G betreden het veld.

De koplopers van de Tweede Klasse G betreden het veld.

Gespannen wordt de wedstrijd gevolgd.

Er waren ook toeschouwers die het weer trotseerden.

Wedstrijd moment.

De gemoederen liepen zowel op het veld als bij de toeschouwers hoog op...

...dit resulteerde in een afkoelingsperiode van een minuut of tien.

Het weer werd er ook niet beter op.

Wedstrijd moment.

Op het sportpark zijn ook verwijzingen naar het Limburgs mijnverleden terug te vinden.

Panorama van Sportpark Houserveld.