KVC Westerlo – YR KV Mechelen (25-02-2012)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: KVC Westerlo – YR KV Mechelen
Stadium: ‘t Kuipje
Capacity: 7.982
Attendance: 7.500
Result: 1-3
Line-ups:

KVC Westerlo:
Glenn Verbauwhede – Wouter Corstjens – Rachid Farssi – Jeroen Vanthournout – Moses Adams (70. Jeanvion Yulu Matondo) – Reynaldo dos Santos Silva (54. Felix Luz) – Jens Cools – Evariste Ngolok – Bart Goor – Michiel Hemmen (70. Lens Annab – Nathan Kabasele

1-2 45+2. Bart Goor

YR KV Mechelen:
Olivier Renard – Boris Pandža – Xavier Chen (89. Liroy Zhairi) – Antonio Ghomsi – Seth De Witte – Julien Gorius (89. Jonathan Wilmet) – Maxim Biset – Alessandro Cordaro – Boubacar Dialiba Diabang (70. Denis Alibec) – Kevin Vandenbergh – David Destorme

0-1 19. Boubacar Dialiba Diabang
0-2 29. Alessandro Cordaro
1-3 87. Julien Gorius

Scorecard

Locatie: 4
‘t Kuipje ligt buiten Westerlo omsloten door een bosrand en de doorgaande weg. Veel is er echter niet in de buurt. Toch liggen er pal tegenover het stadion twee kroegen waar je terecht kunt voor een ‘Ne Flierefluiter’ :-) . Het parkeren langs de doorgaande weg was geen enkel probleem en na de wedstrijd waren we ook zo vertrokken. Enige tip die ik kan meegeven voor het parkeren is om iets verder van het stadion de auto te zetten. Dat scheelt toch wel wat tijd na de wedstrijd.

Stadion: 7
Normaal spreken namen niet echt tot de verbeelding maar ‘t Kuipje heeft een naam die het stadion alle eer aandoet. Het bestaat uit drie kleine aaneengesloten tribunes die dicht op het veld staan. Deze drie tribunes doen me, met een beetje fantasie, denken aan het stadion van (ex)RBC Roosendaal. Toch is de uitstraling van ‘t Kuipje leuker omdat de tribunes tot aan het veld rijken zonder een hoge omheining. De enige tribune die echt uit de toon valt bevindt zich achter de korte zijde. Deze is een stuk hoger en loopt ook niet door tot aan het veld. Toch is het met een kleine 8.000 plaatsen een gezellig, knus stadion.

Sfeer: 7
De sfeer werd voor 95% procent verzorgd door Mechelse fans. Ze waren met ruim 1.300 supporters naar Westerlo gekomen voor deze burenruzie. Voor de wedstrijd was er al veel gezang en dit werd er gedurende de wedstrijd alleen maar beter op. Toen de spelers het veld opkwamen werden er rookbommen ontstoken, een fakkel en was er wat vlag vertoon. Dit in combinatie met het volle uitvak gaf toch wel een mooi sfeerbeeld. Aan de kant van Westerlo waren er wat vlaggen en was er sporadisch gezang te horen vanaf het staanvak naast ons. Voor de wedstrijd waren er een paar honderd kinderen van lokale amateurverenigingen uitgenodigd om de binding met de regio te versterken. Zij mochten het veld op om de spelers te verwelkomen en ballonnen in de clubkleuren los te laten. Voor het duel was er nog een minuut stilte, de afgelopen weken was de club geconfronteerd met drie sterfgevallen in de directe nabijheid. De wedstrijd begon hierdoor in een vreemde ambiance.

Wedstrijd: 6
Het tegen degradatie strijdende Westerlo was de eerste fase van de wedstrijd de ploeg die het meest aanvallend speelde. Alle goede intenties ten spijt had dit geen effect. De Westerlose voorhoede verknoeide een aantal hele goede mogelijkheden. Na een minuut of vijftien begon ook Mechelen meer naar voren te voetballen. De tweede echte kans die Mechelen zich creëerde was gelijk een doelpunt. Na de treffer probeerde Westerlo toch weer meer naar voren te voetballen. Na wederom een aantal goede kansen om zeep te hebben geholpen counterde Mechelen naar de 0-2. Vlak voor rust werd het toch weer een wedstrijd. Oudgediende Bart Goor verkleinde het gat weer tot een doelpunt 1-2. De tweede helft begon met een beter Mechelen maar al vlug had Westerlo, optisch weer het overwicht op de buren uit Mechelen. Het bleef echter dramatisch om te zien hoe inefficiënt de voorhoede zich manifesteerde. Echt spektakel was pas weer te noteren vlak voor tijd. De Westerlose doelman, Verbauwhede, kwam zijn doel uit toen Mechelen met een vlijmscherpe counter voor zijn goal verscheen. Op zich was dit geen probleem ware het niet dat hij in zijn eigen zestien een speler van Mechelen onderuit haalde en met een rode kaart het veld kon verlaten. Westerlo had op dat moment al drie keer gewisseld en veldspeler Luz nam plaats in het doel. De penalty werd vervolgens feilloos binnengeschoten. Heel even ontstond er wat consternatie nadat de warrig fluitende scheidsrechter de goal afkeurden en aangaf dat de penalty opnieuw genomen moest worden. Ook de tweede maal faalde Mechelen niet vanaf elf meter en de 1-3 eindstand stond op het bord. De laatste fase van de wedstrijd toonde Mechelen compassie met hun buren en ging niet meer fanatiek opzoek naar een vierde treffer.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Via internet en aan de dagkassa waren nog kaarten te krijgen. Niet alle vakken waren nog beschikbaar omdat het stadion gezellig gevuld was.

Totaal: 6+
Westerlo zit in een hele moeilijke fase en zal daar voorlopig ook in blijven. Het matige, maar spannende duel en het volle uitvak zorgen er toch voor dat Westerlo een ruime 6 krijgt. Het is jammer dat het stadion niet op een aansprekender locatie ligt, dit scheelt toch wel een aantal punten.

't Kuipje in 2009.

't Kuipje in 2009.

't Kuipje in 2009.

't Kuipje in 2009.

't Kuipje in 2009.

Donkere wolken pakken zich samen boven Westerlo.

Vanavond stond de burenruzie tussen Westerlo en Mechelen op het programma.

Tribune 1

Tribune 2

Tribune 3

Tribune 4

Wie iets bewaart, die heeft later ook wat. Een Floodlight in dit geval.

De ruim 1.300 meegereisde fans uit Mechelen.

De sfeer aan Westerlose zijde voorafgaand aan de wedstrijd.

Sfeeractie aan de kant van Mechelen.

Sfeeractie aan de kant van Mechelen.

Na de sfeeracties werd een minuut stilte in acht genomen.

't Kuipje zat ver vol voor deze westrijd.

De spelers van Mechelen vieren de 0-2 met hun supporters.

Wedstrijd moment.

Een veldspeler als keeper, ik heb het nog niet vaak meegemaakt.

Feest aan de kant van Mechelen...

...terwijl de supporters van Westerlo gelaten afdruipen.

Panorama van 't Kuipje.