Sheffield United – Notts County FC (27-12-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Sheffield United – Notts County FC
Stadium: Bramall Lane
Capacity: 32.702
Attendance: 20.538
Result: 2-1
Line-ups:

Sheffield United:
Steve Simonsen – Neill Collins – Jean Francois Lecsinel – Matthew Lowton – Harry Maguire – Michael Doyle – Ryan Flynn (96 Nick Montgomery) – Kevin McDonald (83. Johannes Ertl) – Stephen Quinn – Richard Cresswell (89. James Beattie) – Ched Evans

1-1 31. Ryan Flynn
2-1 52. Alan Sheehan (own goal)

Notts County FC:
Stuart Nelson – Julian Kelly – Krystian Pearce (74. Karl Hawley) – Alan Sheehan – Sam Sodje – Charlie Allen (56. Ishmel Demontagnac) – Neal Bishop – Jeff Hughes – Alan Judge – Ben Burgess – Lee Hughes

0-1 17. Alan Judge

Scorecard

Locatie: 8
Het begon al goed met de rit vanuit Birmingham naar Sheffield. Onder een mooie blauwe lucht was goed te zien hoe mooi de Midlans in Engeland zijn. Bramall Lane ligt aan de zuidkant van Sheffield en ligt tussen de huizen in. In de buurt van het stadion waren meerdere pubs te vinden waar het er gezellig uitzag. Helaas hadden we niet veel tijd om een rondje om het stadion te maken en een pub in te duiken, dit was namelijk de enige wedstrijd waar we nog geen kaarten voor hadden. Ook hier werden we door de Politie opgevangen bij het stadion omdat die Nederlandse bus toch maar veel bekijks bleef trekken. Na wat uitleg werd ook hier weer plaats voor ons gemaakt en konden we naast het stadion parkeren.

Stadion: 8
Persoonlijk vond ik dit het mooiste stadion van deze reis. De buitenzijde van het stadion is in mijn ogen minder mooi en dat zorgt ervoor dat het cijfer niet nog hoger uitvalt. Als je de buitenzijde achter je laat en naar binnengaat kom je in een hele andere entourage terecht. Het stadion is gebouwd in 1855 en na vele verbouwingen en modernisaties staat het stadion er in zijn huidige vorm. Alle tribunes staan kort op het veld en overal zitten verwijzingen naar de bijnaam van de club, ‘The Blades. Het enige echte minpunt zijn de commerciĆ«le namen van de tribunes. De hoofdtribune is de Malta Family Stand, bovenin zitten de skyboxen en de executive seats. De tribune er tegenover aan de lange zijde is de GAC Stand. Wij hadden onze kaarten op de Kennedys Kop achter de goal. Hier zitten de fanatiekere supporters. Dan blijft nog de 188 Bet Stand over, deze tribune valt uit de toon bij de rest van het stadion. Dit is namelijk de enige tribune die uit twee ringen bestaat. De onderste ring is volledig gereserveerd voor de supporters van de bezoekende club. De bovenste ring is voor het thuispubliek. Omdat de wedstrijd niet was uitverkocht was het gedeelte boven het uitvak gesloten.

Sfeer: 8
De spelers kwamen het veld op terwijl de Sheffiel United fans ‘The Greasy Chip Butty Song’ Zongen.
Op de melodie van John Denver’s, Annies Song zongen de Sheffield United fans:

‘You fill up my senses.
Like a gallon of Magnet.
Like a packet of Woodbines.
Like a good pinch of snuff.
Like a night out in Sheffield.
Like a greasy chip butty.
Like Sheffield United.
Come fill me again…’

Hun eigen tekst verwijst naar Sheffields verleden. Dit was toch wel een kippenvel moment. Ook gedurende de wedstrijd bleven ‘The Blades’ sfeer maken. Notts County FC probeerde wel sfeer te maken maar dat was voor ons niet goed te verstaan. Vlak voor het einde van de wedstrijd ging er een siddering door het stadion. James Beattie maakte zijn rentree voor Sheffield United en hele stadion was zijn naam aan het scanderen. Ook dit was weer een kippenvel moment.

Wedstrijd: 7
De wedstrijd was niet van een bijster hoog niveau maar wel ontzettend leuk. Beide teams combineerden veldspel met kick & rush. In tegenstelling tot de wedstrijd bij Stoke bleef de bal nu wel in het spel en dat kwam het vermaak alleen maar ten goede. Toen Notts County FC in de 17de minuut op voorsprong kwam begonnen ‘The Blades’ meer en meer aan te dringen. Na verschillende pogingen zonder resultaat scoorde Ryan Flynn na een splijtende pass door de verdediging de gelijkmaker. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, Sheffield United viel veelvuldig aan en Notts County kwam op de counter een aantal keren gevaarlijk voor de goal. Toch zou Sheffield deze wedstrijd gaan winnen. Verdediger Sheehan werkte de bal achter zijn eigen keeper. Nog een goede kans voor Sheffield belande op de paal waardoor 2-1 de einduitslag werd.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
We hadden geen kaarten voor deze wedstrijd. Het was echter geen enkel probleem om deze op de wedstrijddag aan te schaffen bij Sheffield Uniteds boxoffice. Er stond wel een redelijke rij met supporters die een kaart wouden aanschaffen maar het ging allemaal redelijk vlot. Ook via internet zijn de kaarten eenvoudig aan te schaffen.

Totaal: 8
Gelukkig leverde de derde wedstrijd van onze reis wel doelpunten op. Daarnaast was het een leuke sfeervolle middag op Bramall Lane. Wat mij betreft is Sheffield United een aanrader om eens te bezoeken. Deze wedstrijd werd op dinsdag middag om 14.15 gespeeld en er waren ruim 20.000 mensen aanwezig voor deze wedstrijd in League One. Dit onderstreept de voetbalbeleving in Engeland nog eens extra.

Het clublogo is op verschillende plaatsen terug te vinden.

De buitenzijde van The GAC Stand.

De zijkant van Kennedys Kop

Een monument ter nagedachtenis aan 'fallen Blades'.

We waren net op tijd voor de spelers opkomst.

Main Stand.

Bramall Lane beschikt over een mooie gable.

De GAC Stand.

Wedstrijd moment.

De wedstrijd wordt gespannen gevolgd.

Sheffield United viert feest na het scoren van de 2-1.

Met een staande ovatie werd de rentree van James Beattie bekrachtigd.

De Main Stand na de wedstrijd.

De GAC Stand.

De 188 Bet Stand, de enige two tier tribune.

Kennedys Kop.

Hier is goed te zien hoe dicht de rijen met stoelen op elkaar staan.

Via deze trappen kom je bij de bovenste rijen van Kennedys Kop.

Panorama van Bramall Lane.