Stoke City FC – Aston Villa (26-12-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Stoke City FC – Aston Villa
Stadium: Britannia Stadium
Capacity: 28.383
Attendance: 27.739
Result: 0-0
Line-ups:

Stoke City FC:
Thomas Sörensen – Robert Huth – Ryan Shawcross – Marc Wilson – Jonathan Woodgate (70. Jermaine Pennant) – Matthew Etherington – Wilson Palacios (67. Rory Delap) – Ryan Shotton – Dean Whitehead – Kenwyne Jones – Jonathan Walters

Aston Villa:
Brad Guzan – Ciaran Clark – James Collins – Carlos Cuéllar – Richard Dunne – Stephen Warnock – Marc Albrighton – Charles N’Zogbia – Stiliyan Petrov – Gabriel Agbonlahor – Emile Heskey (46. Nathan Delfouneso)

Scorecard

Locatie: 5
Het Britannia Stadium ligt buiten Stoke-on-Trent op een bedrijventerrein dat boven de stad uit torent. Er is ook hier helaas niet veel in de buurt van het stadion. Delilahs bar ligt bij het stadion en samen met een kaart voor de thuistribune krijg je een toegangskaart voor de bar. Jammer genoeg stond er een lange rij en hebben we geen tijd meer gehad om hier wat te gaan drinken. Toen we met de bus van de autosnelweg afreden werden we gelijk aan de kant gezet door de Politie. Een vreemde Nederlandse bus uit dezelfde richting als de Aston Villa supporters moest toch even onderzocht worden. Onder Politie begeleiding werden we naar de parkeerplaats van het uitvak gebracht. Echter onze kaarten waren voor een thuisvak. Onder Politie begeleiding werden we voor en na de wedstrijd op de parkeerplek begeleid. Na de wedstrijd werd er rondom het Britannia Stadium vreemd gekeken toen de bussen met Aston Villa fans werden weggeleid, met een Nederlandse bus met Fortuna sjaals erin, voorop. Dit laatste zorgt ervoor dat er geen 4, maar een 5 als score komt te staan.

Stadion: 7
Het stadion is, zeker voor een modern stadion, heel apart. Het is een bijeenraapsel van tribunes die in verschillende stijlen zijn gebouwd. Het meest in het oog springt de L-vormige tribune die achter de goal begint en dan doorloopt aan de lange zijde. Dit zijn respectievelijk de Boothen End tribune achter de goal en de Seddon (East) Stand aan de lange zijde. De West Stand is de hoofdtribune en bestaat uit twee ringen, aan beide kanten zijn er echter grote openingen tussen de andere tribunes. De tribune die dan overblijft én waar wij onze kaarten voor hadden is de South Stand. Dit is redelijk grote tribune met een ring. De South Stand is in tweeën gedeeld. Een deel is voor de bezoekende club terwijl het andere deel voor de thuissupporters is.

Sfeer: 8
Ook de tweede wedstrijd op Boxingday was nagenoeg uitverkocht. Er waren wel nog wat lege plekken te zien maar overall zat het goed vol. Het blijft wel apart om te zien hoe het stadion vijf minuten voor de aftap nog amper gevuld is en als de wedstrijd begint helemaal is volgelopen.
De sfeer was hier weer heel anders als bij West Bromwich eerder op de dag. De supports van ‘The Potters’ waren gedurende de hele wedstrijd aan het zingen en er zaten toch wel wat leuke sneren naar Aston Villa bij. Na een mislukte aanval van Villa galmde er een treiterend ‘What the fucking hell was that’ door het stadion. Ook het massaal aanheffen van ‘My Delilah’ is mooi om te horen. Vanuit het vak van ‘The Villans’ werd wel wat gezongen maar dit was meestal van korte duur en werd daarna weer overstemd door de thuissupporters.

Wedstrijd: 4
De eerste tien minuten golfde het spel op en neer en waren erg leuk om te aanschouwen. Beide ploegen kregen grote kansen maar wisten niet te scoren. Na de openingsfase zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Beide ploegen begonnen het middenveld te negeren en het werd een echte kick & rush wedstrijd. Omdat de bal door geen van beide ploegen niet kon worden vast gehouden lag de bal meer in de tribunes dan op het gras. Ik was wat dat betreft blij toen de rust bereikt was want veel slechter kon de tweede helft niet zijn. De tweede helft was wel iets beter dan de eerste maar niveau bleef bedenkelijk. Toch wisten beide ploegen verschillende keren gevaarlijk te worden en werd ook bij deze wedstrijd de kwaliteit van de doelpaal en lat getest. Jammer genoeg eindigde de tweede wedstrijd van de dag ook weer met de brilstand.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8

Ook hier kregen we de medewerking van de club en waren de tickets ruim op tijd in ons bezit. De tickets waren ook nog via internet en een general sale te verkrijgen.

Totaal: 6
Een apart stadion met een leuke sfeer en onze ‘VIP begeleiding’ zorgen ook hier weer voor een leuke ervaring.
De locatie van het stadion en de matige wedstrijd zorgen ervoor dat het cijfer niet hoger uitkomt dan een zes.

De achterzijde van de South Stand.

De achterzijde van de Seddon Stand.

De achterzijde van The Boothen End.

Vanaf een heuvel heb je een mooie inkijk in het stadion.

Er staat een standbeeld ter ere van Sir Stanley Matthews.

Ook het Britannia Stadium betreed je via smalle turnstiles.

De buitenzijde van de Main Stand.

The Boothen End.

The Seddon Stand.

The Main Stand.

De volle Main Stand.

Ook de rest van het stadion was goed volgelopen.

Ook de rest van het stadion was goed volgelopen.

Wedstrijd moment.

Panorama van het Britannia Stadium.