West Bromwich Albion – Manchester City (26-12-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: West Bromwich Albion – Manchester City
Stadium: The Hawthorns
Capacity: 26.287
Attendance: 25.398
Result: 0 – 0
Line-ups:

West Bromwich Albion:
Ben Foster – Gareth McAuley – Jonas Olsson – Nicky Shorey – Chris Brunt – Billy Jones – Youssouf Mulumbu (80. Graham Dorrans) – Paul Scharner – Jerome Thomas – Shane Long – Peter Odemwingie (88. Gonzalo Jara)

Manchester City:

Joe Hart – Gaël Clichy – Vincent Kompany – Kolo Touré – Pablo Zabaleta – James Milner (82. Edin Dzeko) – Samir Nasri (59. Gareth Barry) – David Silva – Yaya Touré – Kun Agüero (74. Adam Johnson) – Mario Balotelli

Scorecard

Locatie: 6
The Hawthorns ligt buiten het centrum ingesloten tussen een industrieterrein en een woonwijk. Het is een redelijk rauwe omgeving in ieder geval. Er is helaas niet veel in de buurt van het stadion, althans wij hebben geen pub of iets dergelijks kunnen vinden. Navraag rondom het stadion leerde ons dat er niet veel in de buurt is. Parkeren was voor ons geen probleem. Wij waren met een bus en werden in eerste instantie bij de bussen van de Manchester City fans gezet. Toen wij al rondom het stadion aan het lopen waren moest de bus verplaatst worden naar de andere kant van het stadion. Dit werd doorgegeven en na de wedstrijd mochten we met de hele groep via het uitvak naar binnendoor naar de juiste uitgang lopen. Wat een service!

Stadion: 7
Ik neig naar een cijfer tussen de zes en de zeven, omdat The Hawthorns het stadion is dat het hoogste boven zee niveau ligt in Engeland wordt het een zeven :-)
Alle tribunes van het gerenoveerde stadion (2001) staan enorm dicht op het veld. Wij hadden onze plaatsten op de grootste tribune van The Hawthorns, de East Stand. We zaten op de achtste rij en zaten met onze neus op het veld. Dit zorgt voor ervoor dat je echt in de wedstrijd wordt gezogen. De Smethwick End tribune achter de goal is gedeeltelijk voor de bezoekende supporters en aan de andere kant zitten fanatieke West Brom supporters. De andere tribune achter de goal, de Birmingham Road End is qua opbouw hetzelfde als de Smethwick End, met dien verstande dat er alleen supporters van West Brom zitten. Dan blijft de kleinste tribune over en dat is de West Stand. Dit is de hoofdtribune en hier zit ook de spelerstunnel. Wat ik wel echt een minpunt vind is het klinisch overkomen van het stadion, zeker als het leeg is. Alle stoelen zijn in de dezelfde kleur waardoor het allemaal wel erg standaard uitziet.

Sfeer: 7
De eerste helft waren het vooral de supporters van Manchester City die te horen waren en tussendoor hoorde je de ‘The Baggies’. De tweede helft waren, ook door het spelbeeld, de rollen omgedraaid. Het massale ‘Come on Baggies’ was toch wel mooi om te horen. Het hele stadion leefde mee met de wedstrijd en stond vol achter de thuisploeg. Met de beleving was in ieder geval niets mis.

Wedstrijd: 6
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de bezoekers. Manchester City, de koploper in de Premier League, was niet gekomen voor een gelijk spel. Verschillende grote kansen werden echter vakkundig om zeep geholpen en West Brom groeide in de wedstrijd. Vooral West Brom keeper Foster vervulde een helden rol door verschillende onhoudbare ballen op miraculeuze wijze uit de goal te houden. Toch wist Manchester City te scoren, helaas was dit echter uit buitenspel positie. De tweede helft was Manchester City ook de betere ploeg maar de grootste kansen waren voor de thuisploeg. Verschillende ballen op de lat en op de paal later werd er afgefloten met dezelfde stand op het scorebord als tijdens het begin van de wedstrijd.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Ondanks dat The Hawthorns zo goed als uitverkocht was heeft de organisatie van deze trip zonder problemen 24 kaarten kunnen bemachtigen op prima plaatsen. Na verschillende mails was het allemaal in orde gemaakt en lagen de kaarten voor vertrek bij de organisatie op de deurmat.

Totaal: 7
Een vol stadion op Boxingday en een gastvriendelijke club zorgden toch wel voor een mooie beleving. Jammer van het wat klinisch uitziende stadion en de doelpuntloze wedstrijd.

Rondom het stadion zijn veel verwijzingen naar The Hawthorns te vinden.

De buitenzijde van de East Stand.

De hekwerken rondom het stadion zijn met het clublogo afgewerkt.

Volgens goed Engels gebruik ga je via smalle turnstiles het stadion in.

De achterzijde van de Birmingham Road End.

De achterzijde van de West Stand.

Aparte Floodlights in West Bromwich.

The Hawthorns gezien vanuit de wijk.

The Smethwick End.

De West Stand.

De Birmingham Road End.

Links zitten de fans van Manchester City en rechts de luidruchtige 'Baggies'.

De spelers betreden het veld voor de match.

Het stadion was nagenoeg uitverkocht.

De East Stand kijkt gespannen naar het duel.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

De East Stand na afloop van de wedstrijd.

Jammer genoeg zijn alle stoelen tegenwoordig in dezelfde kleur.

Panorama van The Hawthorns.

Panorama van The Hawthorns.