Eintracht Trier – Rot Weiss Essen (29-10-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Eintracht Trier – Rot Weiss Essen
Stadium: Moselstadion
Capacity: 10.300
Attendance: 6.238
Result: 0-0
Line-ups:

Eintracht Trier:
André Poggenborg – Cataldo Cozza – Thomas Drescher – Oliver Stang – Alon Abelski – Martin Hauswald (60. Ahmet Kulabas) – Denny Herzig – Holger Knartz – Fahrudin Kuduzovic (82. Tolgay Asma) – Jeremy Opoku-Karikari – Wojciech Pollok (72. Thomas Kraus)

Rot Weiss Essen:
Dennis Lamczyk – Thomas Denker – Dirk Jasmund – Kevin Lehmann – Timo Brauer – Kevin Grund – Markus Heppke – Holger Lemke – Suat Tokat (74. Meik Kuta) – Benedikt Koep – Lukas Lenz (84. Kerim Avci)

Scorecard:

Locatie: 8
Het begon eigenlijk al met de rit naar Trier. Die rit voerde ons door de Ardennen en de Süd-eiffel. Deze streken waren schilderachtig door de herfstkleuren, voor we er erg in hadden waren we al in Trier.Het stadion is prachtig gelegen aan de oever van de Mosel. Omringd door heuvels die eveneens prachtige herfstkleuren waren gehuld. We hebben helaas geen tijd meer gehad om het historische centrum te bezoeken. De auto hadden we vlakbij het Moselstadion geparkeerd, helaas hadden we niet goed opgelet en ons van kuddegedrag bediend. Onze beloning daarvoor was een bekeuring van €15,- bij terugkomst.

Stadion: 5
Het Moselstadion is een relatief klein stadion. Het bestaat uit twee onoverdekt kurves, de Ostkurve en de Westkurve. De Westkurve was volledig gereserveerd voor de bezoekende fans uit Essen. De Ostkurve was aangevuld met een noodtribune. Deze tribune was opgebouwd voor de bekerwedstrijd die Eintracht Trier eerder die week tegen HSV had gespeeld. De gegengerade is een overdekte staantribune. Dan blijft de aparte hoofdtribune over, deze ziet eruit alsof deze in meerdere etappes is gebouwd. Jammer genoeg staan er overal in het stadion hoge hekken. Omdat de tribunes niet al te hoog zijn sta je eigenlijk constant tegen deze hekken aan te kijken, jammer. Ook de sintelbaan is in dit geval een minpunt. Wat wel nog noemenswaardig is, zijn de floodlights. Deze zien er toch wel apart uit.

Sfeer: 7
Met de sfeer van Trier was eigenlijk niets mis, ware het niet dat er een Capo met een megafoon bezig was iedereen op te zwepen. Als deze zich minder nadrukkelijk met de sfeer zou bemoeien of een pilletje valium zou slikken zou dat de sfeer zeker ten goede komen.
Wat dat betreft vond ik de sfeer aan de kant van Rot Weiss Essen veel mooier. Het is allemaal niet zo geregisseerd en men ageert op de gebeurtenissen op het veld. Ook het rauwere karakter van hun gezang spreekt mij meer aan. Tegen het einde van het duel werd er nog een fakkel afgestoken. Heel even leek het onvriendelijk te gaan worden, gelukkig gebeurde dit niet en bleef de sfeer positief achter.

Wedstrijd: 6
Rot Weiss Essen heeft tot op heden een moeilijk seizoen. Omdat Eintracht Trier het erg goed doet en bovenin meedraait, was Essen voor een punt gekomen. Toch waren in de eerste helft de grootste kansen voor Essen. Achterin hielden ze de boel potdicht en Trier is in de eerste helft amper gevaarlijk geworden. Het begin van de tweede helft gaf een zelfde beeld. Toch werd door beide ploegen een keer gescoord. Helaas waren beide goals vanuit buitenspel positie gemaakt. Toen Trier ook nog eens twee honderd procent kansen mistte was het voor ons duidelijk. Deze wedstrijd zou eindigen zoals hij was begonnen, nul-nul.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Eintracht Trier had een koppelverkoop gehouden. Als er een kaart voor de wedstrijd tegen HSV werd aangeschaft kon men voor één euro een kaart voor dit duel aanschaffen. Ik had het zekere voor het onzekere genomen en een mail gestuurd naar het secretariaat. De behulpzame medewerker gaf aan dat ze veel toeschouwers verwachtten en had voor ons 4 kaarten klaargelegd bij de kassa.
Dit blijft toch een van de zaken die het bezoeken van een ‘kleinere’ club leuk maken. Op de dag zelf waren nog genoeg kaarten beschikbaar.

Totaal: 7
Een meer dan mooie rit naar Trier, 20 graden en een lekker zonnetje. Dit in combinatie met een wedstrijd tussen twee traditionsvereine zorgt voor een positief cijfer. Het kan allemaal veel slechter!

Er was volop Polizei aanwezig voor dit duel.

De ingang van het Moselstadion.

De Ostkurve.

De Gegengerade.

De Gegengerade van dichtbij, hier zie je goed hoe hinderlijk de hekken zijn.

De Westkurve.

De Hoofdtribune.

Nogmaals de hoofdtribune, ditmaal met dubieuze reclame uitingen.

Floodlight

Het goed volgelopen stadion vlak voor de wedstrijd.

Beide elftallen betreden het veld.

De Ostkurve tijdens de wedstrijd.

De Hoofdtribune tijdens de wedstrijd.

Wedstrijd moment.

De Essener hebben een fakkel afgestoken.

Hier zie je de aparte opbouw van de Hoofdtribune goed terug.

Panorama van het Moselstadion.