K. Sint Truidense VV – Beerschot AC (15-10-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: K. Sint Truidense VV – Beerschot AC
Stadium: Stayen
Capacity: 11.337
Attendance: 8.286
Result: 2-4
Line-ups:

K. Sint Truidense VV:
Davino Verhulst – Pierre Yves Ngawa – Vincent Euvrard – Ludovic Buysens – Allesandro Iandoli – Wim Mennes – Sascha Kotysch (84. Jordan Garcia Calvente) – Gergory Dufer (73. Rubin Okotie) – Grégory Christ -  Nils Schouterden – Reza Ghoochannejhad

1-2 65. Reza Ghoochannejhad
2-3 90. Rubin Okotie

Beerschot AC:
Stijn Stijnen – Dor Malul – Gary Kagelmacher – Tomislav Mikulic – Peter Van der Heyden – Wim De Decker – Arnor Angeli (71. Uroš Delic) – Vusumuzi Nyoni – Hernán Losada (91. Adnan Custovic) – Sherjill MacDonald (85. Roni Porokara) – Ibrahima Sidibe

0-1 54. Hernán Losada
0-2 59. Hernán Losada
1-3 69. Inbrahima Sidibe
2-4 93. Adnan Custovic

Scorecard:

Locatie: 7
Stayen ligt aan de westelijke rand van Sint Truiden. Het is een kwartier wandelen vanuit het centrum. Bij het stadion zelf liggen een aantal kroegen en zijn er wat eet gelegenheden. Voor de wedstrijd gaf het een leuk geheel hoe iedereen op de weg voor het stadion zich verzamelde voor een pint en wat te eten. Het parkeren was ook geen probleem, op de Tiensesteenweg hebben we de auto langs de weg kunnen neerzetten op nog geen 5 minuten lopen van het stadion.

Stadion: 6
In het najaar van 2007 heb ik het stadion een keer bezocht zonder wedstrijd. Toen stonden er nog 4 tribunes waarvan een onoverdekte staantribune. Inmiddels is deze oude staantribune vervangen door een nieuwe tribune. Deze nieuwe tribune aan de korte zijde doet dienst als hoofdtribune. Op zich is dit wel apart want ik kan me niet vlug een andere club bedenken waar dit ook het geval is. De oude Hoofdtribune is afgebroken en daar is nu een grote leegte in het stadion. Wanneer er een nieuwe tribune komt aan de lange zijde is mij niet bekend. Het gapend gat wat er nu in het stadion zit is echter een behoorlijk minpunt. De Zuidtribune aan de korte zijde is de plek waar de fanatiekere fans van STVV zich bevinden. Ook is hier het uitvak geplaatst. Deze tribune bestaat uit een eerste ring die alleen uit staanplaatsen bestaat en een tweede ring die zitplaatsen heeft. Dan blijft de enige tribune aan de lange zijde over, de Oosttribune. Een grote tribune die in het midden steiler wordt en daardoor een imposante aanblik heeft.

Sfeer: 5
De stadion speaker was voor de wedstrijd bezig over het publiek en de ‘hel van Stayen’. Over de ‘hel van Stayen’ kan ik niet veel zeggen want die had een snipperdag. Het publiek was de eerste helft vrij tam. Het was pas toen er op het veld zaken gebeurden dat men emotie begon te tonen. Toen kwam er geregeld vrij veel kabaal van de tribunes. Wel mooi om te horen dat in België de voetbalbond ook uit maffiosi bestaat. Het uitvak was uitverkocht, toch waren de Beerschot fans amper te horen, ook na de doelpunten. Een en ander hangt samen met het gapend gat in het stadion waardoor er geen akoestiek meer is en ieder geluid direct verwaait, jammer.

Wedstrijd: 8
Het was absoluut geen goede wedstrijd, de amusementswaarde daarentegen was hoog, heel erg hoog. In de eerste helft had STVV al met een voorsprong van 2-3 goals de kleedkamers in moeten gaan. Beerschot beperkte zich tot verdedigen en counteren. De tweede helft was de eerste paar minuten niet veel anders. Totdat twee vlijmscherpe counters van Beerschot binnen 5 minuten voor een 0-2 stand zorgden. Beide doelpunten werden ingeleid door de warrig en inconsequent fluitende scheidsrechter. (Dit was ook het moment dat het publiek zich nadrukkelijk liet horen.) Uit een penalty maakte, de van Cambuur overgekomen,  Reza Goochannejhad de 1-2. STVV ging nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker. Toch was het Beerschot dat weer uit een counter scoorde. 4 goals binnen 15 minuten, zoals ik al zei de amusementswaarde was hoog. In de laatste minuut werd het nog 2-3. STVV was met 10 spelers in de 16 van Beerschot te vinden maar wist niet meer tot scoren te komen. Het mag geen verrassing zijn dat Beerschot weer uit een counter de 2-4 maakte in de 93ste minuut. STVV had meer verdiend deze wedstrijd maar Beerschot was uiterst effectief en dodelijk voor de goal.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Via www.ticketingonline.be is het geen enkel probleem om kaarten te krijgen. Ook de dagkassa was gewoon geopend. Zo zou het overal moeten zijn.

Totaal: 7

Jammer dat het stadion er op dit moment minder mooi bij ligt. Wanneer en of het wordt afgebouwd weet ik niet. De sfeer was ook wat aan de matige kant. Toch was het een erg leuke wedstrijd die de score omhoog haalt. Ik heb me laten vertellen dat het in de derby’s tegen Genk en Luik een heksenketel kan zijn. Wellicht komt er, als het stadion is afgebouwd, een revisit tegen een van beide ploegen.

De Oosttribune in 2007.

De Noordtribune in 2007.

De Hoofdtribune in 2007.

De Zuidtribune in 2007.

Stayen anno 2011.

Voor de wedstrijd verzamelden veel supporters zich hier voor een pint en iets te eten.

De achterzijde van de Oosttribune.

De nieuwe Noordtribune.

De Zuidtribune.

De Oosttribune.

Halverwege wordt de Oosttribune een stuk steiler.

Sfeerbeeld voor de wedstrijd.

Sfeerbeeld voor de wedstrijd.

Wedstrijd moment.

De volle Noordtribune volgt gespannen de wedstrijd.

Reza Ghoochannejhad maakt de 1-2 uit een penalty.

De spelers van Beerschot vieren feest met hun fans.

Panorama van Stayen.