FC Volendam – Fortuna Sittard (30-09-2011) revisit

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: FC Volendam – Fortuna Sittard
Stadium: Kras Stadion
Capacity: 7.394
Attendance: 3.500
Result: 0-0
Line-ups:

FC Volendam:
Sonny Stevens – Rok Roj – Leon Tol – Henny Schilder – Gerry Koning – Olaf Lindenberg – Robert Muhren (79. Dominique van Dijk) – Rick Kruys (86. Roy Bakkenes) – Nick Tol – Jack Tuyp (79. Michiel Kramer) – Achmed Ahahaoui

1-0 25. Robert Muhren
2-0 41. Jack Tuyp
3-0 44. Robert Muhren

Fortuna Sittard:
Sven van der Jeugt – Rick Geenen – Fernando Ricksen – Roel Janssen – Randel Shakison – Yoann De Boer – Richard Stolte (78. Youri Schroyen) – Wouter Scheelen – Danny Hoesen – Harrie Gommans – Kevin Diaz

3-1 78. Danny Hoesen
3-2 83. Rick Geenen

Scorecard:

Locatie: 7
Het stadion ligt in het kleine Volendam. Volendam staat nu niet direct bekend vanwege het voetbal. Toch bezoeken ieder jaar hordes toeristen het dorp. Het is namelijk een gezellig vissersdorp. Je kunt er een gezellige dag van maken. Op de Dijk zitten leuke kroegen en in de buurt van de haven kun je ook heerlijk eten. Om het stadion te bereiken ben je wel even onderweg. Het is vanaf de A10 nog een half uur binnendoor rijden voordat je bij het stadion bent. In de buurt van het stadion kun je de auto gewoon in de wijk parkeren.

Stadion: 5
Sinds het eerdere bezoek zijn er een aantal zaken veranderd. De Jaap Jong tribune is namelijk helemaal vernieuwd. Het hele stadion is nu in dezelfde stijl gebouwd. Ik vind het niet direct een verbetering. Overal heb je palen voor je neus die de dakconstructie omhoog houden. De oude tribune was de enige tribune die nog doorliep naar het veld. Overal zit nu een omloop tussen de tribune en het veld. Ook steken nu alle tribunes boven het veld uit. Jammer.

Sfeer: 6
De officiële opgave van deze wedstrijd was 3.500 toeschouwers. Dan hebben ze toch iedereen twee keer geteld denk ik. Het was in ieder geval erg leeg in het stadion. De sfeer kwam ook alleen maar van de 80 meegereisde Fortuna fans. Nu staat FC Volendam al niet bekend voor de supportersbeleving, maar deze editie heb ik van Volendam, behoudens bij de doelpunten, helemaal niemand gehoord. Gelukkig stonden de Fortuna fans ondanks het score verloop als een blok achter hun ploeg.

Wedstrijd: 7
Het blijf ontzettend jammer dat men in Volendam blijft voetballen op kunstgras. Ondanks dat was het duel leuk om te aanschouwen. De eerste helft was duidelijk voor Volendam, getuige ook de 3-0 ruststand.
De 2-0 en de 3-0 werden ingeleid door blunders in de Fortuna defensie. De tweede helft was voor Fortuna. Het werd met nog een kleine 10 minuten te spelen 3-2 en in de slotfase waren er genoeg kansen voor de gelijkmaker. Jammer dat Fortuna geen punt(en) heeft overgehouden aan het duel anders was het nog leuker geweest.

Verkrijgbaarheid Tickets: 5
De laatste seizoenen begint met steeds meer combi’s op te leggen. Zo ook naar Volendam. Er is nog nooit iets gebeurd tussen de fans van FC Volendam en die van Fortuna. Toch had de lokale driehoek besloten een combi op te leggen. Steeds vaker heb ik het idee dat dit wordt gedaan om het voor de veiligheidsdiensten ter plaatse makkelijker te maken. Wat dat betreft zou er meer naar Engeland en Duitsland gekeken moeten worden. Daar gaat het wel. In ieder geval was de dag op de dijk dit jaar niet mogelijk. Het was overigens wel mogelijk om aan de kassa kaarten te kopen voor de thuisvakken.

Totaal: 6
Als er geen combi wordt opgelegd kun je er een hele leuke dag van maken. Daarnaast is men in Volendam altijd heel vriendelijk en behulpzaam. Jammer dat het stadion na de aanpassingen zijn eigen gezicht is kwijtgeraakt.

De vernieuwde Jaap Jonk tribune.

Mooie floodlights in Volendam.

De dr. Duin tribune.

Beide elftallen betreden het kunstgras.

Veel sfeer in het Fortuna vak.

Voor een matig gevuld stadion werd de wedstrijd begonnen.

Wedstrijd moment.

Panorama van het Kras Stadion.

Panorama van het Kras Stadion.