Bayer Leverkusen – KRC Genk (28-09-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Bayer Leverkusen – KRC Genk
Stadium: Bayarena
Capacity: 30.210
Attendance: 25.138
Result: 2-0
Line-ups:

Bayer Leverkusen:
Bernd Leno – Gonzalo Castro – Michal Kadlec (80. Michael Ballack) – Stefan Reinartz – Ömer Toprak – Lars Bender – Simon Rolfes – Sidney Sam – Renato Augusto (65. Hanno Baltisch) – Stefan Kießling – André Schürrle

29. 1–0 Lars Bender
91. 2–0 Michael Ballack

KRC Genk:
László Köteles – José Nadson Ferreira (67. Khaleem Hyland) – Anele Ngcongca – Daniel Pudil – Jeroen Simaeys – Thomas Buffel – Kevin de Bruyne – David Hubert (76. Kennedy Ugoala Nwanganga) – Dániel Tozsér – Marvin Ogunjimi – Jelle Vossen (46. Elyaniv Barda)

Scorecard:

Locatie: 5
Het stadion ligt op loopafstand van het centrum. Rondom het stadion hebben we wat cafés en eetgelegenheden gezien. Jammer genoeg hadden we geen tijd om hier rond te wandelen omdat we heel erg laat waren. Het ligt naast de autosnelweg en is betrekkelijk eenvoudig te bereiken, dat is als het verkeer tenminste meezit. Wij hebben over 109km, meer als 3 uur gereden en 30km file gehad. Een poging om te parkeren in de wijk was zinloos. Uiteindelijk hebben we de auto neergezet op de parkeerplaats Kurtekötten. Vanaf deze parkeerplaats rijden pendelbussen die je binnen 10 minuten naar het stadion brengen.

Stadion: 7
In 2008 heb ik de Bayarena een keer bezocht zonder wedstrijd. Toentertijd bestond het stadion nog uit één ring en waren de stoelen niet in de clubkleuren. In 2009 heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden. Er werd een tweede ring op het stadion gezet en de binnenzijde werd in de clubkleuren afgewerkt. Het meest in het oog springt de aparte dakconstructie. Deze constructie zorgt ervoor dat het stadion een eigen ‘smoel’ heeft en niet een 13 in een dozijn stadion is. Ook valt het op dat de tweede ring min of meer achter de bestaande tribune is gebouwd. De tweede ring oogt overigens erg klein. Door de verbouwing is de capaciteit van het stadion verhoogd van 22.000 naar 30.210. Ondanks dat de tribunes niet direct tegen het veld aanstaan is dit niet hinderlijk. Het echte grote minpunt is de Südtribune. Deze tribune bestaat uit een aantal zitplaatsen en voor de rest skyboxen. Ik kan wel veel over de tribune zeggen maar ik vind de tribune ronduit lelijk.

Sfeer: 8
Ondanks dat het stadion niet was uitverkocht was de sfeer in orde. De sfeer kwam echter niet van de Leverkusen fans. De supporters van Leverkusen hadden een kleine sfeeractie voorafgaand aan het duel. Tijdens de wedstrijd lieten ze zich echter nauwelijks horen. De Genk supporters daarentegen waren de hele wedstrijd bezig met het ondersteunen van hun ploeg. Toen Leverkusen op voorsprong kwam stonden de Genkse fans nog meer achter hun ploeg. Leuk om mee te maken. Buiten een uitverkocht uitvak zaten er ook veel Genk supporters in de andere vakken. Naar schatting waren een 5.000 Genk supporters aanwezig in de Bayarena.

Wedstrijd: 7
De wedstrijd was niet goed er werden veel fouten gemaakt die je op dit niveau niet verwacht te zien. Gelukkig was de wedstrijd wel leuk. Beide ploegen speelden aanvallend. Na 15 minuten had er al 2-3 keer gescoord kunnen zijn. Goed keepers werk en slecht afronding voorkwamen dit. Toch werd er in de eerste helft gescoord. Na een fout in de verdediging kwam Leverkusen op voorsprong. Racing Genk ging nog meer de aanval zoeken maar Leverkusen had het middenveld stevig in handen. Hierdoor had Genk veel moeite om voetballend naar voren te komen en gingen ze veelvuldig de lange bal hanteren. Vlak voor rust was er nog een grote kans op de gelijkmaker maar deze werd niet benut. De tweede helft is Leverkusen geen moment meer in gevaar geweest. Racing Genk had in de eerste helft al het merendeel van haar krachten verspeeld. Zeker het laatste half uur was Leverkusen conditioneel veel beter. Toch bloedde de wedstrijd langzaam aan dood. Leverkusen controleerde alleen nog maar en zocht niet meer de aanval. Racing Genk probeerde de aanval wel te zoeken maar ontbeerde de kracht om nog gevaarlijk te worden. Toch zou er nog een keer gescoord worden. Invaller Michael Ballack gooide de wedstrijd definitief in het slot door in blessure tijd de 2-0 te scoren.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Via internet waren volop kaarten te bestellen. Enige minpunt daar is dat je vanuit het buitenland alleen maar met een creditcard kunt bestellen. Omdat het duel niet was uitverkocht waren aan de dagkassa ook nog gewoon kaarten te krijgen.

Totaal: 7
Het debuut van Groundhoppers.info in de Championsleague was geen tegenvaller. Het niet uitverkochte stadion en de dramatische heenreis waren toch wel de grote minpunten. Ook het hyper commerciële karakter van de entourage was een minpunt. Buiten dat hebben we toch een leuke avond gehad.

De Südtribune.

De Nordtribune.

De Westtribune.

De sfeeractie van de Leverkusen fans.

Het officiële uitvak.

De geregisseerde Champions League intro sfeer.

Zo ziet er best vol uit.

Wedstrijd moment.

Panorama van de Bayarena.