MVV Maastricht – Fortuna Sittard (16-09-2011) revisit

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: MVV Maastricht – Fortuna Sittard
Stadium: de Geusselt
Capacity: 10.000
Attendance: 9.063
Result: 3-1
Line-ups:

MVV Maastricht:
Job Bulters – Laurent Castellana (80. Nick Kuipers) – Sjors Verdellen – Kjell Knops – Sjoerd Winkens – Tom Daemen – Tom Van Hyfte – Bryan Smeets (87. Antonio Caramazza) – Lance Voorjans (71. Michael La Rosa) – Prince Rajcomar – Malcolm Esajas

1-0 32. Sjoerd Winkens
2-0 39. Bryan Smeets
3-1 78. Michael La Rosa

Fortuna Sittard:
Danny Wintjens – Marc Wagemakers (46. Rick Geenen) – Fernando Ricksen – Timothy Dreesen – Randell Shakison – Yoann De Boer – Ramin Voorn (77. Youri Schroyen) – Danny Hoesen – Kevin Diaz – Wouter Scheelen – Harrie Gommans

2-1 48. Danny Hoesen

Scorecard:

Locatie: 5
De Geusselt ligt direct naast de A2 vlak voor Maastricht. Het is een een half uur tot drie kwartier wandelen vanuit het centrum. Buiten een McDonald’s is er verder niets in de buurt van het stadion. Bij de Geusselt is een grote parkeerplaats voor het thuispubliek. Voor de uitsupporters is er een aparte parkeerplaats voor de bussen en een aantal auto’s.

Stadion: 6
Het stadion is aan de buitenzijde vol gebouwd met kantoren en een hotel. Van binnen is het ook niet echt een pareltje. De tribunes komen hoog boven het veld uit. Gelukkig heeft men hier nog niet overal netten gehangen en heb je wel een vrij zicht op het veld, ook vanuit het uitvak.In de tribunes is in de clubkleuren MVV terug te vinden.

Sfeer: 8
Stadion de Geusselt was nagenoeg uitverkocht. Het uitvak was volledig uitverkocht en na aftrek van de buffervakken waren er bij de thuissupporters ook nog amper lege stoelen te zien. Ondanks dat het de drukst bezochte derby in de Geusselt was sinds jaren was de sfeer toch minder dan de voorgaande edities. Er waren wel sfeeracties van beide supportersgroepen. De supporters van MVV hadden een groot doek gemaakt met de tekst “Spaor Geine” (spaar niemand) en de supporters van Fortuna hadden 120 geel groende dubbel houders gemaakt met een tweetal doeken. Daarna was het in het begin van het duel nog behoorlijk sfeervol maar gedurende de wedstrijd werd het gezang minder. Na de wedstrijd was het aan MVV kant wel nog gezellig. Dit was in het uitvak waar iedereen nog een half uur moest wachten niet het geval. De teleurstelling overheerste in het Sittardse supporterskamp.

Wedstrijd: 8
De eerste  5 tot 10 minuten waren voor Fortuna. Er werd echter maar een echte kans gecreëerd. Deze kans ging jammer genoeg ruim langs. Na de beginfase overliep MVV, Fortuna aan alle kanten. Dat het met rust maar 2-0 stond was dan ook een klein wonder te noemen. In de 47ste minuut kwam de spanning terug in de wedstrijd. Een vrije trap werd door alles en iedereen gemist en de 2-1 stond op het score bord. Fortuna werd wat sterker maar MVV kwam verder geen enkel moment in gevaar. Toen MVV ook nog de 3-1 wist te scoren was het over en sluiten. De derby winst ging naar MVV.

Verkrijgbaarheid Tickets: 4
Verplichte combi, paspoortcontrole en één-op-één verkoop voor de thuisfans. Het bezoeken van de derby in de Geusselt wordt er niet makkelijker/leuker op.

Totaal: 6+
De ietwat minder sfeer en de draconische maatregelen rondom de ticketverkoop zorgen ervoor dat de score ditmaal lager uitvalt dan de voorgaande editie. Toch, de enige echte Limburgse derby blijft een belevenis op zichzelf. Vanuit groundhop oogpunt blijven dit soort wedstrijden toch echt aanraders.

De supportersbussen mochten langs de file rijden.

Er was zelfs een afrit volledig afgezet om de bussen zo snel mogelijk naar de Geusselt te krijgen.

De warming-up was al bezig toen het merendeel van de fans arriveerde.

De sfeeractie van de MVV fans, van de sfeeractie van de Fortuna fans heb ik helaas geen foto's kunnen maken.

De tribunes waren erg goed gevuld voor deze editie van de derby.

De tribunes waren erg goed gevuld voor deze editie van de derby.

De tribunes waren erg goed gevuld voor deze editie van de derby.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Panorama van de Geusselt.