Special: Club Deportivo Alfonso Ugarte

Clublogo

Een van onze vast mede hoppers heeft een rondreis door Peru gemaakt.
Tijdens deze rondreis heeft hij een duel bezocht van Club Deportivo Alfonso Ugarte.

Deze club afkomstig uit de Peruaanse stad Puno speelt in de Copa Perú, dit is de derde divisie.
De voetbal piramide in Peru bestaat uit uit 3 divisies. De Primera División deze divisie bestaat uit 16 clubs. Daaronder komt de Segunda División, deze bestaat uit 12 clubs.

Het derde niveau, de Copa Perú, is een verhaal apart.Deze ‘competitie’ is opgebouwd in verschillende fases. Er wordt begonnen met een District stage.
De beste ploegen van een District gaan verder naar de volgende fase, een Provincial Stage. De beste clubs in deze fase gaan verder naar een Departmental stage. Als deze fase is afgerond worden er 8 Regional Stages afgewerkt. De beste twee clubs van ieder Regional toernooi gaan vervolgens strijden voor promotie. Deze 16 clubs werken een knock-out competitie af en de beste twee teams gaan een divisie omhoog. De clubs die promoveren hebben dan 5! toernooien gewonnen vooraleer men promoveert. Deze ‘competitie’ neemt dan ook bijna een volledig kalender jaar in beslag.

Tot zover de uitleg van de competitie opzet in Peru, terug naar Club Deportivo Alfonso Ugarte.
De oprichting vond plaats in 1928. De club heeft een geschiedenis in de Primera División en de Segunda División. In 2007 degradeerde men naar de Copa Perú waar ze nu nog steeds in voetballen. De club speelt haar thuiswedstrijden in Estadio Enrique Torres Belón. Dit grotendeels onoverdekte stadion biedt plaats aan 20.000 toeschouwers.

Over de wedstrijd zelf hebben we helemaal geen informatie. Het blijft dus alleen bij een aantal foto’s.