Sparta Rotterdam – Fortuna Sittard revisit (07-08-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Sparta Rotterdam – Fortuna Sittard
Stadium: Het Kasteel
Capacity: 11.026
Attendance: 7.682
Result: 1-0
Line-ups:

Sparta Rotterdam:
Nico Pellatz – Toni Varela – Gijs Luirink – Jeroen Veldmate – Donovan Slijngaard – Steef Nieuwendaal – Joey Godee (77. Mario Bilate) – Jaime Bruinier – Mark Veldmate (68. Sidney Schmeltz) – Tom Overtoom (77. Marten de Roon) – Joshua John

1-0 13. Toni Varela

Fortuna Sittard:
Danny Wintjens – Marc Wagemakers (68. Rick Geenen) – Fernando Ricksen – Timothy Dreesen – Randel Shakison – Yoann de Boer – Wouter Scheelen (68. Faton Trstena) – Ramon Voorn (68. Richard Stolte) – Danny Hoesen – Harrie Gommans – Kevin Diaz

Scorecard:

Locatie: 4
Het stadion ligt in de Rotterdamse wijk Spangen. In de nabijheid van het stadion zijn wel wat kroegen te vinden maar het is toch wel ver verwijderd van het centrum. Parkeren is er ook niet even gemakkelijk. De beste optie is in de wijk naast het stadion. Echter hebben wij hier onze auto al eens teruggevonden met de ramen ingeslagen. Dus geen waardevolle spullen achter laten.
Een andere optie is om de auto op het aangrenzend industrieterrein te zetten, het is dan een minuut of 10 lopen naar het stadion.

Stadion: 8
Het kasteel is een mooi stadion. De buitenzijde van de kasteeltribune is het meest aansprekend. Van het kasteel aan de buitenzijde ontleend het stadion zijn naam. Van binnen is het stadion ook prima in orde. De Denis Neville tribune en de Bok de Korver tribune zijn de kortezijden. In de Denis Neville tribune is mooi de naam Sparta verwerkt. Dan is er nog de Hoofdtribune, die aan de buitenzijde met glas is afgewerkt. De stoeltjes op de tribune zijn in de clubkleuren en ondanks de gracht heb je het gevoel kort op het veld te zitten. Het is een van de mooiste stadions in de Jupiler League op dit moment.

Sfeer: 8
Het was voor beide clubs de eerste wedstrijd van het seizoen 2011-2012. Dit gegeven werd door beide fangroepen aangegrepen om een sfeer actie te houden. De supporters van Sparta hadden een groot doek in de clubkleuren gemaakt. Tevens was er een actie voor de seizoenskaarthouders,zij mochten iemand gratis meenemen. Het stadion zat met ruim 7.500 toeschouwers goed vol.
De supporters van Fortuna hadden veel vertrouwen in de wedstrijd. De dag voorafgaand aan het duel werd de laatste training door ruim 100 supporters bezocht en werd de selectie in ‘vuur en vlam’ gezet met wat rookpotten en fakkels. Voor het duel van deze middag waren een kleine 400 supporters naar Sparta gereisd. Toen de spelers het veld betraden werden er een aantal grote spandoeken getoond en een 8-tal confetti shooters afgeschoten. Gedurende de wedstrijd lieten de supporters van Sparta en Fortuna zich beiden goed horen waardoor een heerlijke ouderwetse sfeer op het Kasteel hing.

Wedstrijd: 8
Het was een stugge wedstrijd tussen twee ploegen die in aanvallend opzicht een probleem hebben. Toch was het absoluut geen vervelende wedstrijd om te aanschouwen. Redelijk goed voetbal in combinatie met veel strijd zorgden voor genoeg spektakel. De Kasteelheren wonnen met 1-0. Het enige doelpunt werd gescoord uit een penalty. Jammer genoeg werd de wedstrijd ‘kapot’ gefloten. Voor iedere vorm van contact werd gefloten en een vrije trap gegeven. De zaken die er echt toe deden werden dan weer niet gezien. De keeper van Sparta had een rode kaart moeten krijgen, nadat hij met bal en al een halve meter buiten zijn strafschop gebied stond en ook Fernando Ricksen had geluk dat hij slechts geel kreeg voor een overtreding.

Verkrijgbaarheid Tickets: 7
Het verkrijgen van tickets gaat bij Sparta steeds eenvoudiger. Jammer genoeg was de kassa aan het uitvak gesloten en moesten de Fortuna supporters in de voorverkoop de tickets aanschaffen. Buiten dat wordt het wel steeds eenvoudiger om kaarten te krijgen voor dit soort wedstrijden als thuis/neutrale supporter.

Totaal: 7
Het Kasteel is zoals reeds eerder gememoreerd een van de mooiste stadions in de Jupiler League. Je hebt overal prima zicht en de sfeer was er wederom uitstekend. Sparta is wat mij betreft een echte aanrader om eens te bezoeken.

De Fortuna supporters zetten de laatste training in 'vuur en vlam'.

Het Kasteel waar het stadion zijn naam aan dankt.

De Hoofdtribune.

De Kasteeltribune.

De Denis Neville tribune.

De Bok de Korver tribune.

De sfeeractie aan Sparta kant.

De sfeeractie van de Fortuna supporters.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Panorama van het Kasteel.

Panorama van het Kasteel.