ADO Den Haag – Omonia Nicosia (04-08-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: ADO Den Haag – Omonia Nicosia
Stadium: ADO Den Haag Stadion (Kyocera Stadion)
Capacity: 15.000
Attendance: 13.268
Result: 1-0
Line-ups:
ADO Den Haag:
Gino Coutinho – Ahmed Ammi (32. Paul Mulders) – Timothy Derijck – Ramon Leeuwin – Christian Kum – Lex Immers – Alexander Radosavljevic (77. Marc Höcher) – Jens Toornstra – Wesley Verhoek – Charlton Vicento (72. Jordy Brouwer) – Tjaronn Chery

54. 1-0 Timothy Derijck

Omonia Nicosia:
Antonis Georgallides – Yuval Spungin – Iago Bouzon – Rasheed Alabi – Andreas Avraam – Demetris Christofi (87. Davidson de Oliveira Morais) – Veroljub Salatic – Leandro Marcolini Pedroso de Almeida – Georgios Efrem (46. Renato João Inácio Margaça) – Alex Da Silva (79. Noel Kaseke) – Josip Tadic

Scorecard:

Locatie: 4
Het stadion ligt ver buiten het centrum van Den Haag op het industrieterrein, Forepark. De locatie herinnert in helemaal niets aan het Zuiderpark stadion. Waar het Zuiderpark op een vele malen mooiere locatie lag, is de nieuwe locatie er een om vlug te vergeten. Omdat het dicht bij de autosnelweg ligt is het wel redelijk bereikbaar, mits de wegen niet afgesloten zijn voor werkzaamheden. Parkeren in de buurt van het stadion is ook een probleem. Er is weinig plek en de bedrijven op het Forepark maken hiervan misbruik door parkeerplekken voor tien euro aan te bieden. De wijk naast het industrieterrein is hermetisch afgesloten voor voetbalfans. Wij hebben de auto in de buurt van NS Station Den Haag Ypenburg geparkeerd. van daaruit is het een klein kwartier lopen.

Stadion: 6
Het stadion heeft van buiten meer weg van een fabriekshal dan van een stadion. Gelukkig steken de karakteristieke schuine lichtmasten er bovenuit, zodat je wel zie dat het een voetbalstadion betreft. Daarnaast heeft het stadion op sommige plekken veel weg van een bunker. Met name in de buurt van het uitvak. Ook binnen in het stadion wordt je goed in de gaten gehouden door de talrijke camera’s. Dit terwijl ADO Den Haag de laatste jaren amper negatief in het nieuws is geweest.

De tribunes zelf staan redelijk dicht op het veld. Wij hadden kaarten voor de Aad Mansveld tribune. Dit is de tribune achter de goal waar een deel van de fanatiekere aanhang zit. Aan de overzijde is de familietribune en daar bevindt zich ook het uitvak. De Eretribune spreekt voor zich. Dan blijft de Haaglanden tribune over. Dit is de tribune die voorheen in het Zuiderpark, Midden-Noord was. Hier huist nog steeds de harde kern van Ado, echter ook deze groep is al lang niet meer negatief in het nieuws geweest.

Het stadion krijgt een 6 omdat het van buiten niet veel op een stadion lijkt en van binnen is het allemaal te klinisch. Het karakter van het Zuiderpark is niet meer te vinden in het nieuwe stadion. Toch is het van binnen -zeker voor een modern stadion- niet slecht. Overal heb je goed zicht en zit je ondanks een gracht dicht op het veld.

Sfeer: 8
Het stadion was goed gevuld. De officiële opgave van 13.268 is echter wat enthousiast. De Aad Mansveld tribune en de Haaglanden tribune waren uitverkocht, echter de korte zijde aan de overkant was niet volledig uitverkocht en met name de Eretribune was erg leeg.

Het Haagse publiek stond vanaf de eerste minuut vol achter de ploeg. De variatie in de liedjes was niet bijzonder hoog, maar juist hierdoor werden ze massaal door Midden-Noord en Aad Mansveld tribune meegezongen. Op een fase aan het einde van de eerste helft en halverwege de tweede helft verstomde het gezang wat, maar dit was echter van korte duur.

De fans van Omonia hadden al hun beschikbare kaarten, 900 stuks, verkocht. Het uitvak is echter groter waardoor ook daar wat lege plekken te zien waren. Zij hebben de hele wedstrijd gezongen. Echter waren ze door de vocale steun van de Hagenezen maar sporadisch te horen. Echter op een van die momenten dat ze wel te horen waren, werd de schitterende Horto Magicko gezongen.

Wedstrijd: 7
Vanaf het eerste fluitsignaal was ADO de baas in eigen huis. Omonia werd op de eigen helft gehouden en ADO probeerde zo snel mogelijk een eerste treffer te maken. Omonia daarentegen was alleen maar bezig met vervelend zijn. Continu gingen spelers theatraal naar de grond of waren ze bezig met tijdrekken. In de eerste helft heeft keeper Couthino één bal te verwerken gehad… ADO heeft minimaal vier 100% kansen gehad die niet werden benut.

De tweede helft kreeg Omonia wat meer grip op het duel. Echte kansen hebben ze niet gehad omdat ze nog steeds alleen maar bezig waren met het frustreren van de wedstrijd. Hierdoor waren er verschillende kleine opstootjes op het veld en werd het duel er niet vriendelijker op. ADO kwam in de 54ste minuut op voorsprong via Timothy Derijck. Twee minuten later had al 2-0 moeten staan, maar wederom werd er gefaald voor de keeper.
Naarmate de tijd in het nadeel van ADO begon te werken werd duidelijk dat het ADO niet meer zou lukken om de nederlaag van een week eerder weg te werken.
Mede door deze overwinning kan ADO echter met opgeheven hoofd afscheid nemen van het Europees avontuur.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Het ticketing beleid is bij ADO de laatste jaren flink versoepeld waardoor het makkelijker is om kaarten te krijgen voor een thuiswedstrijd. Buiten de echte risico wedstrijden is er steeds vaker vrije verkoop.

Totaal: 7
Het was een leuke avond Europa League. Er was veel sfeer in het goed gevulde stadion. Als ADO over een echte spits zou beschikken was het waarschijnlijk anders afgelopen. De slechte naam die de ADO fans hebben gehad behoort steeds vaker tot het verleden. Heel even werd er met wat spullen op de provocerende keeper van Omonia gegooid, dit gebeurt echter bij veel meer clubs. Hier ligt ook een stuk verantwoording bij de keeper van Omonia, want die moet zich gewoon gedragen.
Jammer genoeg benadert het nieuwe stadion met alles er omheen niet de sfeer en entourage van het Zuiderpark. Wat mij betreft is dit dan ook het enige echte minpunt.

De buitenzijde van het ADO Den Haag Stadion.

De warming-up was al in volle gang.

Op de Aad Mansveld tribune was een sfeeractie georganiseerd.

Op de Aad Mansveld tribune was een sfeeractie georganiseerd.

De spelers maken zich klaar voor de wedstrijd.

Wedstrijd moment.

De spelers vieren de 1-0 samen met Midden-Noord.

Wedstrijd moment.

Het uitvak vierde de laatste minuten uitbundig feest.

De Eretribune.

De Familie-tribune.

De Haaglanden tribune (Midden-Noord).

Schitterende graffiti in de gracht.

Panorama van het stadion.

Panorama van het stadion.

Facts & Figures: ADO Den Haag – Omonia Nicosia (04-08-2011)

Fixture: ADO Den Haag – Omonia Nicosia
Stadium: ADO Den Haag Stadion (Kyocera Stadion)
Capacity: 15.000
Attendance: 13.268
Result: 1-0
Line-ups:
ADO Den Haag:
Gino Coutinho – Ahmed Ammi (32. Paul Mulders) – Timothy Derijck – Ramon Leeuwin – Christian Kum – Lex Immers – Alexander Radosavljevic (77. Marc Höcher) – Jens Toornstra – Wesley Verhoek – Charlton Vicento (72. Jordy Brouwer) – Tjaronn Chery

54. 1-0 Timothy Derijck

Omonia Nicosia:
Antonis Georgallides – Yuval Spungin – Iago Bouzon – Rasheed Alabi – Andreas Avraam – Demetris Christofi (87. Davidson de Oliveira Morais) – Veroljub Salatic – Leandro Marcolini Pedroso de Almeida – Georgios Efrem (46. Renato João Inácio Margaça) – Alex Da Silva (79. Noel Kaseke) – Josip Tadic
Scorecard: