SV Meppen – Vfb Oldenburg (29-05-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: SV Meppen – Vfb Oldenburg
Stadium: Emslandstadion (Vivaris Arena)
Capacity: 16.500
Attendance: 5.310
Result: 2-1
Line-ups:

SV Meppen:
Marcel Lücking – Francis Banecki – Sebastian Schepers – Patrick Schnettberg – Sven Hartwig – Jens Robben (75. Daniel Olthoff) – Johan Wigger – Stephen Kanu Famewo – Sebastian Ferrulli (84. Eray Bayraktar) – Cüneyt Özkan (64. Emir Bajric) – Stefan Raming Freesen

37. 1-0 Francis Baneki
58. 2-1 Francis Baneki

Vfb Oldenburg:
Nils Reinke – Robert Littmann – René Wagner – Peer Bent Wegener – Julian Harings (46. Alexander Tschalumjan) – Nick Köster – Waldemar Kowalczyk (63. Mehmet Ari) – Stephan Kubirske – Jan Löhmannsröben – Dave Otto (72. Daniel Franziskus) – Patrick Degen

52. 1-1 Alexander Tschalumjan

Scorecard:

Locatie: 7
Het Emslandstadion ligt aan de noordkant van Meppen. Het is mooi gelegen tussen de bomen en het heeft een leuke uitstraling. Wij waren ruim op tijd daar en konden de auto praktisch tegenover het stadion bij een winkelcentrum parkeren. Na de wedstrijd hebben we een minuut of 10 nodig gehad om weg te komen dus dat viel, zeker met Karlsruhe nog in het achterhoofd, reuze mee. Wij konden de stad zelf niet meer in omdat dit door de M.E. was afgezet dus ik durf niet te zeggen of er een of meerdere kroegen in de buurt zijn.

Stadion: 7
Het stadion bestaat uit twee onoverdekt kurves, de Nordkurve en de Südkurve. Beide kurves liggen dicht tegen het veld aan. De Südkurve is echter geen echte kurve meer, maar meer een gewone staantribune die achter het doel staat. De Nordkurve is wel nog een echte kurve, de Nordkurve bestaat uit een gedeelte voor het thuispubliek en een gedeelte voor de bezoekende club. De gegengerade wordt ook wel Alte tribune genoemd. Dit is een vrij lage tribune die bestaat uit een eerste gedeelte dat een staanvak is en tweede gedeelte dat uit zitplaatsen bestaat. Dan blijft de hoofdtribune, ook wel Neue tribune genoemd, over. Dit is een grote tribune die boven de rest van het stadion uittorent. Een klein gedeelte voor de tribune bestaat uit staanplaatsen. De rest bestaat uit zitplaatsen. Overall is het een leuk stadion om te bezoeken.

Sfeer: 8
De wedstrijd werd goed bezocht en het stadion zag er goed gevuld uit. Groot was dan ook onze verbazing dat het officiële toeschouwers aantal ‘slechts’ 5.310 bedroeg. De ruim 5.000 aanwezigen maakten er wel een feest van. De fanatiekere Meppen fans hadden een schitterende sfeeractie gemaakt, het logo van de stad, van de streek en van de club werden met een begeleidende tekst en een choreo getoond toen de spelers het veld opkwamen. In het uitvak werden confettishooters afgeschoten en werd een fakkel ontstoken. Gedurende de hele wedstrijd was er een prima support van de Meppen fans. De Oldenburg fans waren gezien hun bewegingen wel de hele tijd bezig met zingen, maar zij waren op de Südkurve totaal niet te horen.

Verder viel het me wel op dat er veel rivaliteit heerste tussen beide supportersgroepen. Toen wij net gearriveerd waren kwamen de fans van Vfb Oldenburg onder zware politie begeleiding aangelopen vanaf het station. Tot tweemaal toe moest de M.E. een linie vormen om ze in het juiste spoor te houden. Ook na de wedstrijd probeerde de Oldenburg fans uit het vak te komen en weer moest de M.E. ingrijpen. Dat had ik op dit niveau eerlijk gezegd niet verwacht. De in grote getale aanwezige politie had het in ieder geval wel goed in de hand want het is niet écht fout gegaan.

Wedstrijd: 8
Het was een leuk aantrekkelijk duel. SV Meppen greep Vfb Oldenburg vanaf de eerste minuut bij de keel. Vfb Oldenburg had werkelijk helemaal niets in te bregen tegen de stormloop van SV Meppen. De kansen voor de thuisploeg volgden zich in een snel tempo op, echter het laatste tikje om de bal tegen het net te krijgen ontbrak steeds. In 37ste minuut kwam SV Meppen na een knappe vrije trap toch op voorsprong. De mee opgekomen Francis Baneki kopte de bal onhoudbaar binnen. Daarna was het wachten op een tweede goal van SV Meppen. De tweede goal bleef echter uit waardoor Vfb Oldenburg nog steeds mee deed in de wedstrijd.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld, een furieus SV Meppen dat minimaal twee klassen beter was als Vfb Oldenburg. Letterlijk de tweede of de derde keer dat Vfb Oldenburg over de middenlijn kwam werd de gelijkmaken binnen geprikt. Toch was SV Meppen niet van de kaart gebracht en wederom een standaardsituatie en wederom Francis Baneki zorgden voor de hernieuwde voorsprong. SV Meppen kwam daarna ook niet meer in de problemen. Het mag een wonder heten dat het maar 2-1 is gebleven want SV Meppen reeg kans op kans aaneen. En met name de rechtermiddenvelder had er minimaal twee tegen de touwen moeten schieten.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Ik had op de site van SV Meppen gelezen dat ze een grote toeloop van fans verwachtten. Omdat het toch een kleine 300km rijden is had ik besloten om even een mail naar het secretariaat van SV Meppen te sturen. Binnen een uur had ik al een reactie en waren 3 kaarten voor de staantribunes(s) weggelegd. Omdat we vroeg in Meppen waren was het nog niet druk bij de geschäftstelle en hadden we binnen 5 minuten de kaarten. Ook de dagkassa was gewoon geopend.
Prima geregegeld in ieder geval.

Totaal: 8
Het was een leuke dag. Een derby, veel volk op de been. Dat gecombineerd met de sfeeracties en de wedstrijd levert toch een mooi cijfer op. Wat mij betreft is deze club, zeker als er een leuk affiche op het programma staat, een aanrader.

De ingang van het stadion.

De Oldenburger arriveerden met veel bombarie.

De Alte (Gegengerade) tribune.

De Nordkurve.

De Südkurve.

De Neue (Hoofdtribune) tribune.

Nogmaals de Neue tribune.

De voorbereidingen van de Meppener sfeeractie.

De voorbereidingen van Oldenburger sfeeractie.

De uiteindelijke sfeeractie van de Oldenburger.

De schitterende sfeeractie van de Meppen fans.

En een fakkel in het uitvak.

De Alte tribune zat en stond zo goed als vol.

Wedstrijd moment.

De goed gevulde Neue tribune.

De eveneens goed gevulde Alte tribune.

Wedstrijd moment.

De Südkurve was redelijk gevuld.

Inside joke?

Ouderwets in de hekken de overwinning vieren.

Panorama van het Emslandstadion.

Panorama van het Emslandstadion.