Sportfreunde Lotte – Bayer Leverkusen II (21-05-2011)

Ticket

 

Facts & Figures:

Fixture: Sportfreunde Lotte – Bayer Leverkusen II
Stadium: Solartechnics Arena (Stadion am Lotter Kreuz)
Capacity: 6.000
Attendance: 714
Result: 1-0
Line-ups:  

Sportfreunde Lotte:
Bastian Görrissen – David Czyszczon (41. Christian Schlösser) – André Wiwerink – Dalibor Gataric – Tim Gorschlüter – Timo Kunert – Sergej Neubauer – Michael
Oscislawski – Benjamin Wingerter (67. Sebastian Reinert) – Ercan Aydogmus (57. Sebastian Stachnik) – Martin Hess  

1-0 79.  Christian Schlösser  

Bayer Leverkusen II:
Benedikt Fernandez (27. Dominik Poremba) – Sascha Eichmeier – Patrick Koronkiewicz – Leonardo – Rico Weiler – Berkay Dabanli – Kevin Kampl – Julian
Riedel – Maciej Zieba (80. Marc Sand) – Sven Kreyer – Tobias Steffen (83. Cristoph Siefkes)  

Scorecard:

Locatie: 6
De Solartechnics Arena ligt aan de rand van het kleine dorp Lotte. Het ligt tussen de weilanden en de doorgaande weg in. Vlak voor dat je de Jahnstrasse inrijdt, waar het stadion aan is gelegen, zitten een aantal gelegenheden om iets te eten en te drinken. Omdat we toch wel een lange rit achter de rug hadden hebben we hier dankbaar gebruik van gemaakt. Tevens konden we op de parkeerplaats naast het eetcafé (dat vroeger overigens een tankstation was) de auto laten staan. De omgeving is in ieder geval mooi landelijk. 

Stadion: 5
Het stadion in zijn huidige vorm bestaat nog niet heel erg lang. In 2003 is de hoofdtribune gebouwd en de tribune achter de goal stamt uit 2007. Als laatste werd de gegengerade verder uitgebreid waardoor het stadion nu over 3 volwaardige tribunes beschikt. Het stadion is overigens erg ‘on-Duits’. Dit zou ik eerder in België verwachten. Met een beetje fantasie lijk het stadion zelfs op het Florent Beeckmanstadion. Rond om het stadion en achterde tribunes zijn nog stukken terug te vinden van de sintelbaan die vroeger hier omheen lag. Ondanks dat de tribunes redelijk dicht op het veld staan had ik toch het gevoel redelijk ver van het veld verwijderd te zijn.  

Sfeer: 3
Over de sfeer kan ik heel kort zijn. De 15 uit Leverkusen meegereisde fans heb ik totaal niet gehoord. Op de Gegengerade stonden een aantal fans van Lotte met een
Ultras spandoek en zij probeerden wat sfeer te maken. Echter de groep bestond uit 25 man en alle 25 hadden ze een ander ritme… Ook hun repertoire was heel erg
beperkt. Dit alles zorgde ervoor dat ze eerder irritant waren dan sfeermakers. De rest van het stadion was erg leeg en je kon er een speld horen vallen. Slechts 714 toeschouwers bezochten de wedstrijd.  

Wedstrijd: 3
SF Lotte was al uit gevoetbald en het tweede van Bayer Leverkusen streed nog tegen degradatie. De eerste helft was derhalve niet om aan te zien. Pas in de 35ste minuut was er een echte kans te noteren. Deze was voor de thuisploeg. Iets dat wel veelvuldig voorkwam ware grove overtredingen. Vliegende tackles, ellebogen en ruziemaken kwamem meermaals voorbij. Overigens ontging het merendeel de warrig leidende scheidsrechter. De tweede helft was het de bezoekende ploeg die gevaarlijker werd en zich begon te beseffen dat er gewonnen moest worden. Verschillende leuke aanvallen werden op de mat gelegd maar de aanvallers waren totaal niet in staat ook maar iets met de voorzetten te doen.
Toen ik me eigenlijk al bij een 0-0 had neergelegd werd er alsnog gescoord. Een snelle 1-2 door de verdediging van Leverkusen zette de ingevallen Schlösser vrij voor de keeper en hij faalde niet. Het restant van de wedstrijd was weer niet om aan te zien en ik moet zeggen dat ik blij was toen het laatste fluitsignaal klonk. Iets dat me niet vlug overkomt.  

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Aangezien het stadion beangstigend leeg was geen enkel probleem. Alleen de ticket prijs was aan de hoge kant voor de geboden faciliteiten.  

Totaal: 5-
Het is dat ik in die richting moest zijn want anders was het een verloren middag geweest. Het stadion en de omgeving zijn de betere punten. Mocht je overwegen om in de buurt van Lotte een wedstrijd te gaan kijken dan probeer een wedstrijd te bezoeken tegen een leuke tegenstander.  Anders kun je beter 15km doorrijden naar Onsabrück om daar een wedstrijd te bezoeken.  

De kassa's van het stadion Am Lotter Kreuz.

 

Het affiche van de wedstrijd.

 

De Capital Partners AG-Tribune, oftewel de Hoofdtribune.

 

De gegengerade (Südtribune).

 

Voorheen was alleen dit gedeelte de gegengerade.

 

De Westtribune.

 

De Südtribune was erg matig gevuld.

 

De spelers betreden het veld voor de wedstrijd.

 

Wedstrijd moment.

 

De Lottener Ultras gaan helemaal los.

 

Het niet uitgaan van de sprinklers was de Halbzeit Erlebnis.

 

Een bedankje van de SF Lotte supporters.

 

De restanten van de sintelbaan.

 

Panorama van de Solartechnics Arena.