Almere City FC – Fortuna Sittard (29-04-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Almere City FC – Fortuna Sittard
Stadium: Mitsubishi Forklift Stadion
Capacity: 3.000
Attendance: 2.800
Result: 0-0
Line-ups:

Almere City FC:

Erwin Friebel – Marien Willemsen – Dion Malone – Paul De Lange (85.Iwan Redan) – Touvarni Pinas – Jonathan Robertson – Mikhael Rosheuvel -
Jergé Hoefdraad – Karim Fachtali (77.Serdar Öztürk) – Mitchell Burgzorg (79.Leroy Resodihardjo) – Sidney Schmeltz

Fortuna Sittard:
Danny Wintjens – Rick Geenen – Stefan Thesker – Fernando Ricksen – Philippe Liard – (72.Badre Kotbani) – Yoann De Boer – Ramon Voorn – Jerson Ribeiro (77.Diogo
Pinheiro de Souza) – Anthony Di Lallo – Fabio Caracciolo – Paddy John – (63.Karim Mossaoui)

Scorecard:

Locatie: 2
Het stadion ligt aan de rand van Almere en er is verder helemaal niets in de buurt. Parkeren is er nergens een probleem

Stadion: 2
Het stadion is ietwat uitgebreid naar 3.000 plaatsen. Echter stelt het allemaal nog steeds niet veel voor. De staantribune aan de lange zijde ziet er uit als een
fietsenstalling. De andere lange zijde is een zittribune, echter wordt het zicht behoorlijk gehinderd door de dakconstructie. Het uitvak bevindt zich op de tribune achter de goal. Dit waren alle tribunes. Aan de andere korte zijde staan twee gebouwen waar de kleedkamers en de businessruimte zich bevinden.

Sfeer: 8
De sfeer was toch wel goed te noemen. Er waren 500 Fortuna fans meegereisd en de rest van het stadion was ook vol. Aan Fortuna kant waren weer veel vlaggen te zien en er waren wat confettishooters meegenomen. De fans van Almere hadden een groot spandoek gemaakt met de tekst; “Fuck History, We Are The Future”. Als dit de toekomst is dan hoop ik dat er nog veel meer acties tegen het moderne voetbal komen…

Tijdens de wedstrijd werd van beide kanten veel gezongen en was de sfeer ook prima. Na de wedstrijd werd de sfeer nog heel even vervelend toen de supporters van Almere het uitvak aanvielen en vuurwerk naar het uitvak gooiden. Dit werd echter snel in de kiem gesmoord. Naderhand hoorde ik nog van onze veiligheidscoördinator dat de Almere fans hun eigen stadion nog verbouwd hebben nadat wij vertrokken waren.

Wedstrijd: 6
De wedstrijd stond bol van de spanning maar was absoluut niet goed. Er was ontzettend veel strijd op het middenveld, dit leidde echter niet tot uitgespeelde kansen. Pas halverwege de eerste helft werd de eerste echte kans genoteerd. Een vrije trap van Fortuna ging net langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later ging aan de overzijde een bal van Almere City zelfs via de paal naast. Fortuna was heel even de bovenliggende partij aan het einde van de eerste helft maar kon dit niet in de score uitdrukken. De tweede helt was vanaf de eerste minuut voor Almere. Fortuna werd terug gedrukt richting de eigen 16 en kwam maar amper onder de druk uit. Met kunst en vliegwerk werden de ballen voor de goal weggehouden. Omdat de aanval van Almere niet bij machte was om echt uitgespeelde kansen te creëren bleef het 0-0. Toen na een minuut of 70 de storm van Almere ging liggen kwam Fortuna beter onder de druk uit. Dit resulteerde zelfs in een treffer van Fortuna, deze werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Na 90 minuten stond de brilstand dus nog steeds op het scorebord. Een uitslag waar beide teams niet veel mee opschoten.

Verkrijgbaarheid Tickets: 3
Fortuna fans moesten met een combi komen en per ID bewijs kon er maar een kaart worden aangeschaft. De supporters van Almere konden ook alleen maar op vertoon
van hun ID bewijs een kaart aanschaffen.

Totaal: 4
Almere City (voorheen FC Omniworld) is nog steeds de minst aansprekende club in de Jupiler League. Het stadion was “uitverkocht” maar een heksenketel was het er niet. Ook het zeer matige stadion draagt niet bij aan de beleving. Zodra het donker wordt is de lichtcapaciteit van het stadion echt te weinig.

De staantribune aan de lange zijde.

De Businessclub.

De enige tribune aan de korte zijde, normaal gesproken is alleen de rechterzijde voor de bezoekende club.

Wat dit doek moet voorstellen, geen idee.

De sfeeractie aan de kant van Almere.

De spelers betreden het veld.

De sfeer in het uitvak.

Wedstrijd moment.

De hoofdtribune.

De gevulde staantribune.

De lange zijde, nu vanuit het uitvak.

Wedstrijd moment.

De ontevreden supporters van Almere.