Royal Antwerp FC – OH Leuven (24-04-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Royal Antwerp FC – OH Leuven
Stadium: De Bosuil
Capacity: 16.649
Attendance: 8.750
Result: 2-2
Line-ups:

Royal Antwerp FC:
Kevin Wauthy – Thomas De Corte – Jasper Vermeerbergen – Thomas Phibel – Marvin Peersman – Kevin Baert – Benjamin Lambot – Niels Martin – Audry Diansangu (72. Kerem Zevne) – Stavros Glouftsis – Yannick Put (73. Franky Pelgrims)

82. 1-2 Benjamin Lambot
88. 2-2 Jasper Vermeerbergen

Oud Heverlee Leuven:
Yves Lenaerts – Pieter Nys – Nicky Hayen – Wim Raeymaekers – Koen Weuts – Jordan Remacle (78. Mark de Man) – Kenneth Van Goethem – Maxime Annys – Wouter Scheelen (73. Sandro Bloudek) – Bjorn Ruytinx (87. Tail Schoonjans) – Hamdi Harbaoui

24. 0-1 Hamdi Harbaoui
58.
0-2 Wouter Scheelen

Scorecard:

Locatie: 7
De Bosuil ligt aan de rand van Deurne nog net in de woonwijk. In de directe nabijheid van het stadion zijn verschillende kroegen te vinden waar het goed toeven is. Daarnaast kun je vrij eenvoudig langs de doorgaande weg de auto parkeren en ben je binnen een paar minuten in het stadion. Verder is de locatie niet heel erg bijzonder.

Stadion: 8
Het stadion zelf, ik hink op twee gedachten. Als ik de nieuwe Tribune III en de Vissenkom aan de korte zijde zie dan denk ik gelijk aan een dikke onvoldoende. Maar wat zijn die twee tribunes aan de lange zijde pareltjes. Tribune I is de hoofdtribune, aan de linkerkant van deze tribune zit het uitvak. Het dak van de tribune valt van ellende uit elkaar en voor het zitgedeelte is een staanvak, werkelijk schitterend. Als ik daar Tribune II, het huis van de fanatieke Antwerp fans, dan nog eens bijneem dan kan ik niets anders, dan de twee tribunes achter de goal vergeten en een prima voldoende neerzetten. Waar ik zelf echt spijt van heb is dat ik niet eerder ben begonnen met groundhoppen en derhalve de “echte” Bosuil nooit heb mogen aanschouwen.

Sfeer: 9
Het stadion was erg goed gevuld voor deze wedstrijd. De belangen waren dan ook voor beide ploegen groot. OHL kon op de Bosuil kampioen spelen en Royal Antwerp probeerde de laatste strohalm om de eindronde te halen, te benutten. OHL had het uitvak volledig uitverkocht, 1.050 fans probeerden hun ploeg naar voren te schreeuwen. Maar hoe hard ze het ook probeerden ze werden volledig weggeblazen door de massale support van Royal Antwerp. Ik had al verhalen gehoord over de goede sfeer die Antwerp heeft en hier was niets van gelogen! Voor de aftrap werd er een groot doek over de tribune getrokken en werd er wat vuurwerk afgestoken.
Daarna was het de hele eerste helft het ene liedje na het andere.
Dit zette zich in de tweede helft voort totdat het wedstrijd verloop en de warmte er voor zorgden dat het allemaal wat minder werd. Echter een knotsgekke slotfase zorgde voor een kolkende Bosuil. Toen Antwerp vlak voor tijd de gelijkmaker scoorde ontplofte niet alleen de thuisvakken maar ook het uitvak. De Antwerp supporters vierden de gelijkmaker en de OHL fans het puntverlies van Lommel waardoor de titel toch binnen was. Een aparte gewaarwording.
Na het laatste fluitsignaal werden de Antwerp spelers uitbundig bedankt en bij het uitvak was het ook een gezellig feest aan het worden.

Wedstrijd: 7
Vanaf de eerste minuut werd Antwerp op de eigen helft vastgezet door OHL. Echter uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Nadat er een drinkpauze was ingelast en het spel weer was begonnen kwam OHL op voorsprong na een goed genomen corner. Antwerp begon toen wat meer naar voren te voetballen en op slag van rust werd er een nog een grote mogelijkheid verprutst.

De tweede helft begon OHL weer furieus. Toen de stormloop op het Antwerpse doel ging liggen en Antwerp een aantal kansen kwam OHL er razendsnel uit op de counter. Een van de buitenspelers werd onreglementair afgestopt en OHL kreeg een vrije trap op een mooie plek. Deze vrije trap werd rechtstreeks binnen geschoten.
Wat er toen gebeurde was eigenlijk de enige smet op deze verder prima middag. De spelers van OHL gingen uitgebreid feest vieren en provoceren voor Tribune II. De Antwerp fans waren hier niet van gediend en lieten dit ook merken. Erg jammer dat de spelers van OHL dit totaal onnodig deden.

De wedstrijd zelf leek gespeeld. Echter een paar minuten voor tijd scoort Antwerp alsnog de aansluitingstreffer. Dit was het signaal voor het thuispubliek om nog eens massaal achter hun ploeg te gaan staan. De Bosuil veranderde in een kolkend stadion dat de ploeg naar voren schreeuwde. Dit lukte zo goed dat vlak voor het einde van de wedstrijd de gelijkmaker werd binnen geschoten. Toen trilde de Bosuil nogmaals op zijn fundering! Niet veel later was de wedstrijd gespeeld.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Geen enkel probleem.

Totaal: 8
Stamnummer 1, The Great Old, de Bosuil.
Dit alleen zijn al 3 redenen om naar Antwerpen te gaan. Tel daarbij de geweldige sfeer op en alle ingrediƫnten voor een prima middag zijn aanwezig.
Jammer genoeg lijkt het erop dat Antwerp de eindronde weer gaat mislopen.
Heel erg jammer want Antwerp is in potentie toch wel een van de grootste clubs van Belgiƫ.
OH Leuven heeft in ieder geval de titel binnen en volgend seizoen zal na 61 jaar afwezigheid, de stad Leuven weer op het hoogste vertegenwoordigd zijn.

De buitenzijde van Tribune III.

De kassa en ingang van Tribune II.

De kassa en ingang van tribunes I & III.

Mooie Floodlights in Antwerpen.

Ouderwetse brievenbus.

Tribune I.

Tribune II.

Tribune III.

Tribune IV.

Sfeerbeeld van de Antwerp supporters.

Sfeerbeeld van de Antwerp supporters.

Het uitvak met de Leuvense fans.

Wedstrijd moment.

Nogmaals Tribune II.

Wedstrijd moment.

De gelijkmaker wordt gevierd.

OH Leuven viert na afloop van het laatste fluitsignaal het kampioenschap.

Terwijl de Antwerp supporters hun elftal ook bedanken.

Panorama van de Bosuil