Racing Mechelen – SK Berlare (17-04-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Racing Mechelen – SK Berlare
Stadium: Oscar Vankesbeeckstadion
Capacity: 13.687
Attendance: +/- 3.000
Result: 4-2
Line-ups:

Racing Mechelen:
Sander Kevelaerts – Michael Seminck – Bert Tuteleers – Mohammed Cissé – Alexandre Tokpa (46. Akinfenwa Ibukun) – Emmanuel Spinelli – Reindert Berger – Kevin Spreutels – Thomas Weydisch (85. Tarik Traizi) – Mourad Gloub – Thomas Troch (80. Yassine Bouchaouni)

17. 1-0 Bert Tuteleers
26. 2-0 Thomas Weydisch
50. 3-1 Kevin Spreutels
67. 4-1 Kevin Spreutels

SK Berlare:
Jan van den Abbeele – Dieter de Wilde – Tjörven de Brul – Tanguy Serraes – Kenneth Pauwels – Jurgen Sermijn – Jesse Brouwers – Ward Copers (53. Johan Kambi) – Sven De Geyter (68. Davy Rasschaert) – Michael Poppe – Ward van den Oudenhoven (80. Deniz de Keyzer)

33. 2-1 Ward van den oudenhoven
75. 4-2 Davy Rasschaert

Scorecard:

Locatie: 7
Het stadion ligt ingesloten tussen de huizen en de flats. In de buurt van het stadion zijn een aantal (obscure) kroegen te vinden waar van een pintje genoten kan worden. Daarnaast was het ook geen enkel probleem om de auto te parkeren in de nabijheid van het stadion. Het enige nadeel is dat het stadion toch wel een stuk verwijderd is van het centrum.

Stadion: 8
Het stadion zelf is een mooi stadion. Het stadion in zijn huidige vorm staat er sinds 1985. Voor die periode was het stadion een ovaal met een capaciteit van 21.000 plaatsen. Echter de stukken grond achter de goals waar vroeger de kurves waren is voor een gedeelte verkocht. Dit verklaart ook waarom dat de flat, achter de staantribune aan de oostkant van het stadion, bijna in het Oscar Vankesbeeckstadion staat. De Oosttribune is zoals net aangegeven de staantribune achter de goal. Deze is onoverdekt en staat erg kort op het veld. De Zuidtribune ligt aan de lange zijde tegenover de hoofdtribune. Deze is gedeeltelijk overdekt. Op deze tribune bevindt zich ook het uitvak. Achter de andere korte zijde staan alleen nog maar reclame borden. Hier is dan jammer genoeg ook helemaal geen tribune meer. En “last but not least” de fantastische hoofdtribune. Deze is eind jaren ’40 gebouwd nadat de eerste hoofdtribune volledig was afgebrand. Voor de hoofdtribune zijn onoverdekte staanplaatsen. Daarboven begint het zit gedeelte dat redelijk stijl omhoog gaat. In totaal kunnen er 1.900 supporters zitten. Een ander mooi accent is de spelerstunnel met daarboven het clublogo en de tekst: “Waar een wil is, is een weg”. Dit maakt de tribune echt af. In zijn totaliteit is het Oscar vankesbeeckstadion zeker een stadion dat een bezoek waard is!

Sfeer: 8
D’n Racing kon voor het eerst sinds het seizoen 1987-1988, toen de titel in de Tweede Klasse werd gewonnen, weer eens kampioen spelen. De tribunes waren derhalve dan ook redelijk gevuld. Een 3.000 supporters hadden de weg naar het stadion gevonden. Het was een behoorlijk gemêleerd gezelschap wat er rond liep. Er waren Celtic fans, FC Dordrecht fans en een redelijk aantal Vinnie Jones lookalikes. Alles liep door elkaar en er werd ruim voor aanvang van het duel in de zon al van een pintje genoten. Ook werden er al kampioenschapsmemorabilia verkocht, zo zeker was men ervan dat de titel binnengehaald zou worden. De naast het stadion gelegen flats waren bekleed met Racing spandoeken en vlaggen. Het was een prima ambiance!

Voor aanvang van de wedstrijd hielden de supporters voor en op de hoofdtribune een choreo van witte en groene vellen papier. Tevens werd de ploeg door veel gezang ondersteund. Gedurende de wedstrijd werd dit alleen maar beter. Zeker toen bekend werd dat Londerzeel een 3-0 voorsprong had tegen directe concurrent Olympia Wijgmaal werd het feest alleen maar groter. Het gezang bestond voornamelijk uit Engelse songs met een enorme Belgische tongval. Kortom, genieten geblazen.

Wat mij ook niet tegenviel was de hoeveelheid meegereisde supporters van SK Berlare. Met 2 volle bussen waren zij afgereisd naar Mechelen-Noord. Echter hun gezang werd volledig overstemd door het thuispubliek.

Toen de laatste 10 minuten van de wedstrijd begonnen werden de Racing fans al zenuwachtig. De eerste groep supporters was al over het betonnen muurtje geklommen om als eerste het veld op te rennen. Omdat er steeds meer supporters op het veld begonnen te komen werd er na precies 90 minuten afgefloten en namen de Racing fans bezit van het veld. Dit ging echter behoorlijk gemoedelijk. De spelers van Berlare kregen van een aantal supporters een schouderklop en een hand en konden daarna zonder problemen de kleedkamers opzoeken, zoals het hoort dus!

Voor de hoofdtribune waren inmiddels een aantal Racing spelers op de dugout geklommen om samen met de fans de boel nog wat op te zwepen. Wij zijn toen richting de auto gegaan maar ik kan me goed voorstellen dat het tot in de late uurtjes onrustig is geweest in Mechelen-Noord.

Wedstrijd: 8
Het was een leuke wedstrijd om te aanschouwen. D’n Racing begon zenuwachtig aan het duel en SK Berlare wist daar in het begin even gebruik van te maken. Het leidde echter niet tot een treffer. Toen een vlugge counter middels een mooi afstandsschot doeltreffend werd afgerond trilde het Oscar vankesbeeckstadion. Op dat moment viel er een loden last van de Racing spelers en begonnen ze fris voetbal te spelen. Niet veel later werd het 2-0. D’n Racing bleef aanvallen en het is een wonder dat er voor rust niet meer gescoord werd door de thuisploeg. Sterker nog SK Berlare kwam nog een keer gevaarlijk voor het doel en dit resulteerde meteen in een doelpunt 2-1.

Na de rust ging de thuisploeg gewoon verder met fris aanvallend voetbal spelen. Dit resulteerde na een snelle aanval in de 3-1. De stormloop ging daarna nog steeds niet liggen en na goed doorgaan van spits Spreutels, die ook de 3-1 maakte, werd het 4-1.
Daarna vond d’n Racing het genoeg en lieten ze SK Berlare weer wat meer voetballen.
Berlare maakte zelfs nog de 4-2 maar een echte vuist kon de ploeg niet meer maken.

Zoals bij het stuk over de sfeer reeds gememoreerd werd er geen extra tijd bijgetrokken en kon het volksfeest losbarstten.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Zoals als eigenlijk overal in Belgie geen enkel probleem. Aan de dagkassa waren voor alle vakken kaarten beschikbaar.

Totaal: 8
D’n Racing is een echte volksclub die eigenlijk op een hoger platform hoort te acteren. Nu de titel binnen is kan men beginnen met het op orde krijgen van de selectie voor de 3de Klasse. SK Berlare daarentegen moet nog vol aan de bak om te voorkomen dat men terugzakt naar de provinciale reeksen.

Als je een bezoek overweegt kan ik dat alleen maar aanraden. Zeker als er een leuke tegenstander komt of er staat iets op het spel.
Het is groen, het is wit, het is beter dan Madrid, het is d’n Racing!

De entree van het stadion.

De mooie vervallen kassa's.

De buitenzijde van de Hoofdtribune.

Een van ingangen van de Hoofdtribune.

De staantribune aan de korte zijde.

Een erg functioneel hek...

Nogmaals de staantribune.

De staantribune aan de lange zijde.

En het pronkstuk van het stadion, de Hoofdtribune.

De prachtige spelerstunnel.

Inmiddels was er een behoorlijk spandoek aan de flat gehangen.

De meegereisde fans van SK Berlare.

De choreo voor aanvang van het duel.

Wedstrijd moment.

De bevrijdende 3-1 wordt uitbundig gevierd.

De supporters van d'n Racing maken zich klaar voor de pitch invasion.

Pitch invasion!

"Supporter zijn van Racing, dat zit ons in het bloed, Dus leve onze Racing want Racing is weer goed, zie daar eens wat een voorzet, Ze geven van katoen en als de Racing doorzet is er niets aan te doen. Want zelfs het kleinste kind, Weet dat de Racing wint."

Panorama van het Oscar Vankesbeeckstadion.