Fortuna Sittard – MVV Maastricht (01-04-2011)

Ticket

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Fortuna Sittard – MVV Maastricht
Stadium: Fortuna Stadion (Trendwork Arena)
Capacity: 12.500
Attendance: 9.012
Result: 0-0
Line-ups:

Fortuna Sittard:
Danny Wintjens – Philippe Liard – Fernando Ricksen – Stefan Thesker – Badre Kotbani – Ramon Voorn – Yoann de Boer – Jerson Ribeiro – Anthony di Lallo (79. Karim Mossaoui) – Fabio Caracciolo (69. Henrik Ojaama) – Paddy John

MVV Maastricht:
Job Bulters -  Brenny Evers (46. Nick Kuijpers) – Omer Kulga -  Laurent Castellana – Marco Ingrao – Tom van Hyfte – Tom Daemen – Lance Voorjans (61. Bryn Smeets) – Malcolm Esajas – Tosin Dosunmu – Michael La Rosa (86. Lloyd Borgers)

Scorecard

Locatie:  4
Helaas is er nog niet veel veranderd ten opzichte van de eerdere verslagen.

Stadion:  5
Helaas is er nog niet veel veranderd ten opzichte van de eerdere verslagen.

Sfeer: 8
De fanatiekere Fortuna fans hadden een sfeeractie gemaakt met een groot doek waarop het oude! Fortuna logo was te zien, begeleid met confetti shooters en bengaals vuurwerk. De MVV fans hadden een choreo bedacht met daarin de kleuren rood, wit en goud.

Het eerste kwartier was er van beide kanten nog wel een redelijk sfeer maar dat werd daarna al een stuk minder. De wedstrijd zorgde er ook niet voor dat de sfeer een boost kreeg. In de tweede helft was er een fase waarin Fortuna beter was en toen kwam er ook weer heel even wat meer sfeer en dat was het dan ook. Jammer genoeg was het dit seizoen op de tribunes een wat tamme derby.

Wedstrijd: 7
De wedstrijd speelde zich in de eerste helft voornamelijk op het middenveld af. Beide ploegen kwamen in de buurt van de 16 maar wisten geen passend vervolg te geven. Toen er na een minuut of 10 een corner moest worden weggegeven door MVV werd de bal goed ingedraaid. Fernando Ricksen werd onderuit getrokken en de scheids kende een penalty toe. Ex MVV-er Di Lallo pakte bal om de penalty te nemen en deed dit niet eens zo heel slecht. Toch ging de bal er niet omdat de keeper van MVV in de goede hoek zat. Het restant van de eerste helft speelde zich daarna ook weer op het middenveld af, toch waren de meeste, zij het kleine, kansen voor Fortuna.

In het begin van de tweede helft was MVV heel even sterker en op zoek naar de voorsprong maar dat offensief was ook weer vlug voorbij. Pas in de 75ste minuut ging Fortuna weer met meer spelers de aanval opzoeken. Dit resulteerde in twee redelijke kansen die allebei niet werden benut. In de 85ste minuut werd er vanaf de tribunes iets gegooid dat op een rookbom leek, toen de keeper richting het projectiel liep knalde dit met een flinke knal uit elkaar. De wedstrijd werd gelijk gestaakt en de dader van de tribune gevist, deze mag van mij een levenslang stadion verbod krijgen en voor alle kosten opdraaien! Normaal heb ik niet eens zo’n problemen met vuurwerk, sterker nog bengaalse fakkels vind ik sfeerverhogend. Echter dit was een bom die een gat sloeg in het veld. Dit was niet een stap over de grens maar een kilometer of twee.

De keeper van  MVV besloot zelf om door te voetballen en kwam onder een staande ovatie terug het veld op. De laatste 5 minuten gebeurde er niets meer en de wedstrijd eindigde in 0-0 en toch wel in mineur.
Na afloop is het ook rustig gebleven en zat de derby er alweer op.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Voor de thuisvakken zonder problemen te verkrijgen. Als je geen uitingen hebt van MVV kun je zonder problemen een kaartje krijgen. Er kan naar legitimatie gevraagd worden, dit is echter eerder een uitzondering dan de regel.

Totaal: 7
Zeker gezien het feit dat deze wedstrijd altijd veel bezoekers en spektakel met zich mee brengt is het een aanrader. Zeker als je van de wedstrijden houdt die net wat pikanter zijn.

Ruim voor de wedstrijd was de M.E. al in grote getalen aanwezig.

Er was een bussluis gecreëerd voor de MVV fans, die middels een verplichte buscombi de wedstrijd konden bezoeken.

De N-Side was uitverkocht voor dit duel.

De supporters van MVV hadden het uitvak ook goed vol gekregen.

Het begin van de sfeeractie aan Fortuna kant.

De sfeeractie aan MVV kant.

Het vervolg van de Sittardse sfeeractie.

Het vervolg van de Sittardse sfeeractie.

Wedstrijd moment.

Anthony di Lallo legt de bal klaar om de penalty te nemen.

De goed gevulde Oosttribune.

De N-Side kijkt gespannen naar de wedstrijd.

Wedstrijd moment.

Licht teleurgesteld verlaten de Fortuna supporters het stadion na het laatste fluitsignaal.