Patro Eisden Maasmechelen – Spouwen Mopertingen (19-03-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Patro Eisden Maasmechelen – Spouwen Mopertingen
Stadium: Patro Stadion
Capacity: 6.490
Attendance: 1.600
Result: 3-1
Line-ups:

Patro Eisden Maasmechelen:
Dries Gijbels – Ruben Braeken – Steven Van Tilburg – Boris Marolt – Thomas Daumantas – Eric Vandebon – Marco Battista – Marco Caramel – Samir Bouhriss (78. Asselio Harshy) – Davy Sroka – Soeris Baidjoe.

1-0 16. Davy Sroka
2-0 65. Marco Caramel
3-1 89. Asselio Harshy

Spouwen Mopertingen:
Cristophe Crescente – Yves Beckers – Stijn Clerinx – Kevin Coyette – Robbie Dello – Francois Henke – Gert Meekers (88. Raf Kerkhofs) – Ebrima Sillah – Ihsan Sogutcu – Niels Vancauberg (69. Tom Hermans) – Gunter Verjans

2-1 80. Ebrima Sillah

Scorecard:

Locatie: 6
Het stadion ligt aan de rand van Maasmechelen in de nabijheid van de Euroscoop en een Outlet Center. Normaal gesproken zijn dit al voldoende ingrediënten voor een onvoldoende. Echter als je naar het stadion toe rijdt zie je de restanten van de oude mijnschachten staan. Dit geeft toch wel een aparte aanblik en de herinnering aan het roemruchte mijn verleden is wat mij betreft een pluspunt. Verder is er in de omgeving van het stadion ook nog veel groen terug te vinden wat de situatie toch wat draaglijker maakt. Het parkeren was er ook voor deze beladen wedstrijd geen enkel probleem. Er zijn 3 redelijke parkeerplaatsen in de buurt en 3 kwartier voor de aftrap konden we nog zonder problemen de auto daar neerzetten. Na afloop van het duel is het natuurlijk volgens goed gebruik een ramp om weg te komen.

Stadion: 5
In 2002 werd het stadion gelegen aan de Kastanjelaan verlaten voor het nieuwe stadion. Dit nieuwe stadion bestaat uit 2 tribunes. Een tribune is bijna volledig een staantribune. Een klein gedeelte van het uitvak dat zich op de staantribune bevindt is ingericht met zit plaatsen. De hoofdtribune is een all-seater waarin de club kleuren, paars-wit, zijn verwerkt. Overal in het stadion heb je goed zicht op het veld en dat is natuurlijk altijd positief. Achter beide goals kun je aan de boarding staan en is er een graswal. Toch krijgt het stadion net geen voldoende want het Patro stadion heeft een behoorlijk kille aanblik.

Sfeer: 8
Toen de spelers van Patro op het bijveld begonnen met de warming-up, kwamen de Patro Fanatics met veel gezang en vuurwerk hun spelers een hart onder de riem steken.
Ook hadden de Patro Fanatics kosten nog moeite bespaard om het feestje op de tribunes compleet te maken. Ze hadden het oude logo gemaakt met een soort zilverfolie in de kleuren paars en zilver. Met dezelfde folie hadden ze ook vlaggen gemaakt die op de staantribune werden uitgedeeld. Toen de spelers het veld opkwamen werden al deze vlaggen getoond samen met nog een behoorlijk aantal reguliere vlaggen, om het geheel af te maken staken ze ook nog een aantal Bengaalse fakkels af.

Echter waar ik me behoorlijk over verbaasde waren de meegereisde fans van Spouwen Mopertingen. Er waren een 40-tal supporters meegereisd en ook zij hadden vuurwerk meegenomen. Toen de spelers het veld betraden staken zij 2 behoorlijke rookpotten en een Bengaalse fakkel aan waardoor het ook in het uitvak een prima sfeer was.

Gedurende de wedstrijd waren het echter bijna uitsluitend de Patro fans die te horen waren. Niet vreemd natuurlijk als je kampioen kunt worden. In het uitvak hadden de meegereisde fans wel een megafoon meegenomen maar dat was lang niet voldoende om het thuispubliek te overstemmen.

Ondanks dat alle bovenstaande punten super waren komt het hoogtepunt van deze avond toch op het conto van de dj van Patro. Toen de scheidsrechters het veld betraden ging dit onder begeleiding van de Championsleague tune! Geweldig, van dit soort humor kan ik echt genieten.

Wedstrijd: 8
Patro staat bovenaan in de 4de Klasse C en dat was niet voor niets. In de eerste helft had Spouwen-Mopertingen helemaal niets in te brengen. Patro creëerde veel kansen maar had ontzettend veel moeite met de afronding. In de 16de minuut was het de eerste keer raak voor Patro. Daarna bleef het eenrichtingsverkeer maar de teller in de eerste helft bleef op 1 doelpunt staan.

In het begin van de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, echter werden de kansen wederom niet afgerond. Hierdoor begon Spouwen-Mopertingen in de wedstrijd te groeien en lieten ze zien dat ook zij leuk kunnen voetballen. Toen Spouwen-Mopertingen wat nadrukkelijker opzoek ging naar de gelijkmaker viel aan de andere kant de 2-0. In eerste instantie leek het erop dat het verzet van Spouwen-Mopertingen nu definitief voorbij was. Toch zou Spouwen-Mopertingen nog terug komen in de wedstrijd omdat Patro wat nonchalant werd. In de 80ste minuut werd het 2-1. Daarna werd het nog heel even spannend want er kwamen nog wat mogelijkheden op de 2-2, deze viel echter niet en vlak voor het einde maakte Patro een einde aan de spanning door de 3-1 binnen te schieten.

Patro Eisden Maasmechelen deed wat het moest doen en dat was winnen. Omdat Excelsior Veldwezelt ook zijn wedstrijd won is Patro nog geen kampioen. Het is echter niet meer de vraag of Patro kampioen wordt maar de vraag wanneer Patro kampioen wordt.
De volgende kans is op verplaatsing bij Heusden-Zolder.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Zoals als eigenlijk overal in België geen enkel probleem. Aan de dagkassa waren voor alle vakken kaarten beschikbaar.

Totaal: 7
Patro kon kampioen worden en mede daardoor was het stadion prima gevuld. Er hing een prima sfeer en beide supportersgroepen hadden een leuke sfeeractie voorafgaand aan het duel. Het kampioenschap kan de club eigenlijk niet meer ontgaan waardoor men zich kan gaan opmaken voor de derde klasse.

De Staantribune.

De Patro Fanatics lopen langs het bijveld waar de warming-up bezig is.

De voorbereidingen van sfeeractie.

Een deel van de meegereisde Spouwen-Mopertingen fans.

Het begin van de Maasmechelse sfeeractie.

De sfeeractie van de Spouwen-Mopertingen fans.

Het vuurwerk in het Patro vak.

Overzicht van beide sfeeracties.

De Patro Fanatics waren met een prima feestje bezig.

Wedstrijd moment.

Gedurende de wedstrijd werd er in het uitvak nog wat vuurwerk afgestoken.

De goedgevulde Hoofdtribune.