VVV Venlo – S.B.V. Excelsior (25-02-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: VVV Venlo – S.B.V. Excelsior
Stadium: De Koel
Capacity: 8.000
Attendance: 7.500
Result: 1-0
Line-ups:

VVV Venlo:
Kevin Begois – Ferry de Regt – Youssef El-Akchaoui – Niels Fleuren (80. Michael Timisela) – Maya Yoshida – Balázs József Tóth – Dario Vujicevic – Robert Cullen – Jorge Chula – Ahmed Musa (73. Achmed Ahahaoui) – Michael Uchebo (57. Ruud Boymans)

1-0 1. Robert Cullen

S.B.V. Excelsior:
Cees Paauwe – Daan Bovenberg – Miquel Nelom – Norichio Nieveld – Kaj Ramsteijn – Jordy Clasie – Ryan Koolwijk – Geert Arend Roorda (54. Nayib Lagouireh) – Guyon Fernandez – Andrea Fillecia (72. Leen van Steensel) – Marvin Zeegelaar (46. Kevin Greg Wattamaleo)

Scorecard:

Locatie: 6
De Koel ligt aan de rand van Venlo. Het is een klein half uur wandelen vanaf het centrum naar het stadion. Het parkeren is er al jaren een probleem. Voor de bezoekende supporters is er een aparte parkeerplaats naast het uitvak. Het thuispubliek is aangewezen op de berm langs de Kaldenkerkerweg. Buiten deze punten ligt het stadion wel mooi tussen het groen in. Tevens is het maar een klein stuk verwijderd van de locatie waar vroeger sportpark de Kraal lag.

Stadion: 8
Nadat in 1972 sportpark de Kraal werd verlaten is stadion de Koel de thuisbasis van VVV Venlo. Het stadion heeft wel wat veranderingen ondergaan de laatste jaren maar het is er allemaal hopeloos verouderd. Kortom een prachtig stadion om te bezoeken! Het thuis publiek is aangewezen op twee veel te kleine ingangen. Een gedeelte aan de korte zijde (Voor het uitvak) en een gedeelte onder de hoofdtribune bestaat uit onoverdekte zitplaatsen. De Hoofdtribune zelf steekt hoog boven het stadion uit. Ook het uitvak en de zitplaatsen daarnaast steken hoog boven het veld uit en liggen een behoorlijk stuk terug van het veld.
De overdekte tribune aan de korte zijde waar het fanatiekere publiek staat is tegenwoordig een staantribune. Dit is gedaan om de capaciteit van het stadion te verhogen naar 8.000 plaatsen. Dan blijft nog de andere tribune aan de lange zijde over.Deze staat kort op het veld en is redelijk laag.

Als je voor de Hoofdtribune staat dan zie je dat de naam van het stadion goed is gekozen. Het stadion ligt letterlijk in een kuil (koel op zijn Limburgs). Je ziet verder geen andere bebouwing en enkel wat bomen. Ook wordt de omloop voor het uitvak en de Hoofdtribune gebruikt door de Venlose supporters om staand naar de wedstrijd te kijken.

Sfeer: 6
De supporters van VVV hadden bij de spelers opkomst een haag gevormd met supporters die fakkels afstaken. Jammer genoeg waren dit geen fakkels die echt goed zichtbaar waren. Dus het idee was wel leuk maar de uitvoering was aan de mindere kant. Het verbaase mij ook hoeveel supporters van Excelsior de reis hadden gemaakt. Een kleine 100 man stonden in het uitvak en lieten zich ook regelmatig horen. De supporters van VVV waren gedurende de wedstrijd ook redelijk goed te horen en een aantal malen zongen ze dan ook goed door.

Echter wordt de sfeer maar met een krappe 6 beloond omdat overal mensen met klappertjes bezig waren. Hier gaan mij de nekharen van overeind staan en het is allemaal zo gemaakt. Sfeer hoort gemaakt te worden om de spelers te ondersteunen of te motiveren als het minder gaat. Niet omdat het op de achterkant van een klapper staat…

Wedstrijd: 6
Het was een echt degradatie duel. Veel strijd en echt goed voetbal was er niet te zien. Toch viel het me wel op dat het spel heel snel was. In de eerste minuut was het al raak voor VVV. Ik kan het doelpunt alleen niet reproduceren omdat ik mijn bier aan pakken was en het verder niet heb meegekregen :-) . De NOS liet in ieder geval zien dat het een goed uitgespeeld doelpunt was.

Daarna was het met name VVV dat nog een aantal doelpunten had moeten maken. 3-4 honderd procent kansen werden niet benut. Daardoor bleef Excelsior in de wedstrijd en konden ze hopen op een punt of meer. Excelsior kreeg in de slotfase nog wel 2 goede kansen maar ook die werden niet benut. Het verbaasde mij overigens wel dat de wedstrijd met 22 spelers werd uitgespeeld, want met name VVV speelde keihard en regelmatig op en over de grens van het toelaatbare.

Verkrijgbaarheid Tickets: 4
Gelukkig hebben wij links en rechts nog wat connecties want ook hier is weer de clubkaart en combi terreur aanwezig…

Totaal: 6
VVV heeft een van de laatste authentieke stadions in Nederland. Helaas gaat ook dit stadion verdwijnen. VVV wil aan de Maas een nieuw modern stadion gaan bouwen. Dus helaas geldt ook hier weer het advies. Plan op korte termijn een bezoek want de Koel is een van de leukere stadions die nog in Nederland staan.

Stadion de Koel.

De leuke ingang van het Stadion.

De overdekte staan tribune waar de fanatiekere fans staan.

De lange zijde tegenover de Hoofdtribune.

De onoverdekte plaatsen voor de hoofdtribune. Dit waren ooit staanplaatsen.

De Hoofdtribune.

De sfeeractie voorafgaand aan het duel.

De korte zijde met links bovenin het uitvak.

Stadion de Koel zat goed vol voor dit duel.

Wedstrijd moment.

Nogmaals de korte zijde achter de goal.

Panorama van de Koel.