FC Den Bosch – Fortuna Sittard (14-02-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: FC Den Bosch – Fortuna Sittard
Stadium: de Vliert
Capacity: 9.000
Attendance: 3.022
Result: 1-1
Line-ups:

FC Den Bosch:
Brahim Zaari – Daan Van Dinter – Jordens Peters – Tim Hofstede (65. Wilmer Kousemaker) – Steef Nieuwendaal – Danny Verbeek – Tom Van Weert – Ronnie Reniers (80. Paco Van Moorsel) – Theo Lucius – Istvan Bakx (80. Diego Karg) – Niels Vorthoren.

1-0 11. Danny Verbeek

Fortuna Sittard:
Danny Wintjens – Rick Geenen – Yoann de Boer – Stefan Thesker – Randel Shakison – Jerson Ribeiro – Diogo Pinheiro Sousa (90. João Marcos Quintanilha Pires Fernandes) – Zarko Grabovac (83. Fabio Caraciolo) – Paddy John (62. Badre Kotbani)

1-1 19. Yoann de Boer

Scorecard:

Locatie: 6
Het stadion ligt ingeklemd tussen een volksbuurt (de Graafsewijk) en een industrieterrein. Het stadion ligt er echter zo tussenin dat het een eigenlijk bij geen van beide thuishoort. Er loopt een spoorlijn vlak langs en er zijn een aantal andere sport gelegenheden aanwezig. Parkeren is op de grote parkeerplaatsen in de nabijheid van het stadion geen enkel probleem.

Stadion: 7
De buitenzijde van het stadion is met kantoren bekleed in een aparte rode kleur. Hier tussenin zijn de tribunes te zien, het geheel heeft een beetje een vreemd uiterlijk. Van binnen is het een leuk stadion in waar veel accenten in clubkleuren zijn terug te vinden. De tribunes staan redelijk kort op het veld. Het stadion krijgt een extra punt voor het uitvak, vanuit dit uitvak is het zicht prima.

Sfeer: 5
Of het er mee te maken had dat het een maandagavond was weet ik niet, maar sfeer was er niet te vinden. De thuistribunes heb ik hooguit 4 keer gehoord. Vanuit het uitvak werd wel geprobeerd om sfeer te maken. De 60 aanwezige Fortuna fans waren dan volgens onze materiaalman op de hoofdtribune redelijk te horen. Echter is het stadion te open om het geluid ver te laten dragen.

Wedstrijd: 5
Reeds 2 keer eerder stond deze wedstrijd gepland. Beide keren werd het duel afgelast door het winterse weer. Vanavond was het geen probleem en het speelveld lag er dan ook redelijk bij. Ten opzichte van de uitwedstrijd afgelopen vrijdag tegen SC Telstar was het spel iets beter. Met de nadruk op iets…
De afwezigheid van een aantal routiniers (Bernard Hofstede & Fernando Ricksen) werd de eerste paar minuten al pijnlijk duidelijk. Na 10 minuten had FC Den Bosch de voorsprong al te pakken na een vlotte combinatie schoot de Danny Verbeek een geplaatste bal in het doel. Op dat moment werd op de thuistribunes al rekening gehouden met een walk-over. Gelukkig herpakte Fortuna zich vlug en waren er zowaar aanvallende intenties op het veld. Een vrije trap die gegeven werd aan de rechterkant werd scherp voor de goal van Den Bosch gegooid en binnen gekopt door de mee opgekomen Yoann de Boer. Daarna waren er voor beide ploegen een paar kleine kansen. De grootste mogelijkheid voor een hernieuwde voorsprong was voor FC Den Bosch. Deze bal ging via buitenkant paal naast. Een paar minuten later moest Keeper Wintjes nog een uiterste inspanning verrichten om een schot te keren. De tweede helft was weer bijna dezelfde slapstick als afgelopen vrijdag. Twee onmachtige ploegen die niet wilden of durfden voetballen. Toch was het Fortuna met het meeste geluk. Twee treffers van FC Den Bosch werden afgekeurd een vanwege buitenspel en een vanwege een aanvallende fout. In blessure tijd kreeg Fortuna nog twee corners op rij maar daaruit werd ook geen gevaar gesticht. Over de hele wedstrijd gezien denk ik dat het een terechte punten deling was.

Verkrijgbaarheid Tickets: 6
Combi-terreur…
Overigens waren er wel nog een aantal supporters van Fortuna die zonder problemen een kaartje voor het thuisvak konden kopen.

Totaal: 6
De Vliert is een redelijk stadion waar het, mits de juiste wedstrijd wordt gespeeld, kan spoken. Deze editie was dat helaas niet het geval. Het meest positieve van Fortuna kant is dat er voor de derde maal op rij een punt werd gepakt.

De ingang van het uitvak.

De Hoofdtribune.

De Zuid tribune. (M-Side)

De Oosttribune.

De Noordtribune waar zich aan de rechterzijde het uitvak bevindt.

De meegereide Fortuna fans.

De tribunes waren erg matig gevuld op deze maandagavond.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

In Den Bosch hebben ze wel mooie floodlights.

Panorama van de Vliert.