K. Rupel Boom FC – Royal Antwerp FC (13-02-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: K. Rupel Boom FC – Royal Antwerp FC
Stadium: Gemeentelijk Parkstadion
Capacity: 9.470
Attendance: 5.000
Result: 0-2
Line-ups:

K. Rupel Boom FC:
Dries Deboodt – Cedric De Troetsel – Nico Van Der Linden – Jerry Poorters – Wesley Snoeys – Frank Magerman – Dries Ventose – Davy De Smedt – Nick Van Der Westerlaken – Bjorn Beyens – Joren Dom (69. Raoul Ngadrira)

Royal Antwerp FC:
Kevin Wauthy – Thomas De Corte (69. Niels Martin) – Jef Vogels – Jasper Vermeerbergen – Marvin Peersman – Bart Van Zundert – Benjamin Lambot – Alexandre Di Gregorio – Emmerik De Vriese (87.Yannick Put) – Stavros Glouftsis (77. Darko Pivaljevic) – Kevin Oris

0-1 37. Stavros Glouftsis
0-2 64. Kevin Oris

Scorecard:

Locatie: 8
Het Parkstadion ligt mooi aan de rand van een redelijk park in de gemeente Boom. Het stadion wordt bijna volledig omringd door bomen en dit geeft het stadion een hele leuke sfeer mee. Helaas zit er in de buurt geen kroeg of iets dergelijks, althans wij hebben dit niet gevonden. Het is een aanrader om als je op tijd bent even door het park om het stadion heen te lopen. De ingang naar het uitvak is een hele mooie en leuk om even langs te lopen. Het parkeren was voor ons ook geen enkel probleem. Wij hebben vlakbij op de parkeerplaats van het ziekenhuis de auto gezet. De hele middag heeft ons 2 euro gekost.

Stadion: 8
Dit is een stadion waar ik me helemaal in thuis kan voelen. Onoverdekte staantribunes, die elk moment kunnen afbrokkelen door het slechte onderhoud. Alles is er schots en scheef. Verder sta je dicht op het veld. De onoverdekte staantribunes bevinden aan beide korte zijdes. Een van deze tribunes is ingericht als uitvak met een gedeelte buffervak. Aan een van de lange zijdes bevindt zich een staantribune volgens die volgens echt Belgisch principe is neergezet. Het mooiste is echter de Hoofdtribune. De rond 1970 gebouwde tribune torent hoog boven de rest van het stadion uit en is enorm stijl. Bovenin is niet geschikt met mensen die last hebben van hoogtevrees. Overal in het stadion zie je de bomen van het park en dat is in mijn ogen een echt pluspunt. Het stadion had een 9 kunnen krijgen als de hekken tussen het veld en de tribunes niet zo hoog waren en niet zo hinderlijk in het zicht stonden.

Sfeer: 7
De supporters van Royal Antwerp waren massaal uitgelopen voor dit duel. Het uitvak was volledig uitverkocht. Echter op de hoofdtribune zat nog een hele grote groep Antwerp supporters alsmede op de staantribune voor thuis supporters. Buiten wat gezang en gescheld over en weer zijn er geen incidenten geweest met de Antwerp supporters op de thuisvakken. Het is jammer dat de fans van Rupel Boom zo “stil” waren waardoor er geen echte topsfeer ontstond. Toen de spelers het veld opkwamen voor de aftrap hadden de fans van Rupel Boom een sfeeractie met confetti shooters en blauwe vlaggen bedacht. Het idee was leuk maar de uitvoering was iets minder. De fans van Antwerp staken wat vuurwerk af en toen de rook was opgetrokken begon de wedstrijd. Het was vooral het uitpubliek wat veel aan het zingen was. Toen de doelpunten van Antwerp vielen werd in het uitvak wederom vuurwerk ontstoken wat toch wel mooie sfeerbeelden opleverde. Ook na de wedstrijd werd nog een keer een fakkel afgestoken.

Nawoord: De wedstrijd tussen de Steenbakkers en de Great Old had het hoogste toeschouwers aantal sinds 15 jaar!

Wedstrijd: 6
In de openingsminuut kwam Rupel Boom gelijk gevaarlijk voor het Antwerpse doel. De keeper van Antwerp was echter snel genoeg uit zijn doel om een vlugge tegentreffer te voorkomen. Daarna ontvouwde zich een echte middenveld wedstrijd waarbij de kansen schaars waren. Toch was het Rupel Boom met de betere kansen. Het was dan ook best verassend dat in de 37ste minuut, via een redelijk gelukkige treffer,Royal Antwerp op voorsprong kwam. Tot aan de rust werden beide ploegen niet echt gevaarlijk meer. Vlak na rust werd er een overtreding gemaakt op een speler van Rupel Boom. De scheidsrechter aarzelde niet en wees gelijk naar de penaltystip. De penalty ging echter jammerlijk naast. Daarna was het verzet van Rupel Boom zo goed als gebroken. Ze probeerden het nog wel maar werden afgetroefd door Royal Antwerp. In de 64ste minuut werd de 0-2 gemaakt en hiermee was de wedstrijd gespeeld. Door dit resultaat stijgt Royal Antwerp weer op de ranglijst en wordt er al voorzichtig gesproken over de eindronde. De weg hier naartoe is echter nog lang. Rupel Boom moet door dit resultaat nog steeds naar beneden kijken want het gat met de degradatie zone is nog lang niet groot genoeg om veilig te zijn.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Ondanks dat het een zeer beladen wedstrijd was kon je gewoon tickets aan de dagkassa kopen. Dit waren echter alleen maar tickets voor de staantribune omdat de hoofdtribune al ruim van te voren was uitverkocht.

Totaal: 7+
Het is jammer dat er bij Rupel Boom geen echte “supporterscultuur” is/was. Hierdoor was de sfeer toch ietwat minder als dat ik me er bij had voorgesteld. Echter het mooie, “volle”, stadion maakte weer heel veel goed! Mocht dit affiche volgend seizoen ook op de kalender staan dan is het de overweging om er naartoe te gaan zeker waard!

Het stadion ligt mooi tussen de bomen.

Wij waren niet officieel genoeg om hier te mogen parkeren.

Het scorebord wordt op deze manier overeind gehouden.

De achterkant van de kleine tribune aan de lange zijde.

De mooie ingang naar het uitvak.

De hoofdtribune, let ook op het leuke spandoek wat ophangt.

De staan tribune voor het thuis publiek.

De andere lange zijde.

"Er zijn boterhammen voorzien".

De sfeeractie van de Boom supporters.

En de sfeeractie van de Antwerp supporters.

Het stadion was erg goed gevuld.

De volle Hoofdtribune.

De Antwerp supporters vieren de 0-1.

De 0-2 leverde vergelijkbare taferelen op.

En nog wat vuurwerk.

En tussen het vuurwerk afsteken door werd er ook nog gevoetbald.

Op de thuistribune was ook nog een contingent Antwerp supporters aanwezig.

Panorama van het nog lege Gemeentelijk Parkstadion.

Panorama van het gevulde Gemeentelijk Parkstadion.