SC Telstar – Fortuna Sittard (11-02-2011) revisit

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: SC Telstar – Fortuna Sittard
Stadium: Sportpark Schoonenberg (TaTa Steel Stadion)
Capacity: 3.060
Attendance: 1.641
Result: 1-1
Line-ups:

S.C. Telstar:
Cor Varkevisser – Calvin Mac Intosh – Jack Mills – Jerold Promes – Jeroen Tesselaar – Wouter de Vogel – Raymond Fafiani (80. Edwin Gyasi) – Ilias Haddad – Milan Hoek (72. Benito Olenski) – Johan Plat – Jacob Walcott

1-0 42. Jacob Walcott

Fortuna Sittard:
Danny Wintjens – Rick Geenen – Zarko Grabovac (46. Fabio Caracciolo) – Philippe Liard – Fernando Ricksen – Randel Shakison – Yoann de Boer – Bernhard Hofstede (38. Anthony Di Lallo) – Ramon Voorn – Paddy John – Jerson Ribeiro (66. Karim Mossaoui)

1-1 93. Ramon Voorn

Scorecard:

Locatie: 7
In een bosrijke omgeving onder de rook van de hoogovens ligt Sportpark Schoonenberg. Het stadion ligt een behoorlijk eind verwijderd van het centrum. Aan de ene kant ligt er een groot park en aan de andere zijde een uitloper van IJmuiden. Jammer genoeg zijn er geen kroegen in de buurt en is het niet altijd even makkelijk een parkeerplaats te vinden.

Stadion: 7
Ten opzichte van het eerdere bezoek zijn er wat kleine veranderingen aan het stadion. De nieuwe hoofdtribune is al aan verandering onderhevig geweest. Ondanks dat het een modernere tribune is geworden valt deze reuze mee.
De andere grote aanpassing is dat er sinds het begin van dit seizoen op de staantribune aan de zuidkant een nieuwe overdekte tribune is gebouwd. Jammer genoeg is deze over de oude terracing heen gezet waardoor er nog een stukje historie verloren is gegaan. Maar goed, omdat hier wat fanatiekere fans plaatsnemen is de interactie met het uitvak wel een stuk beter geworden.

Sfeer: 7
Omdat de nieuwe zuidtribune de wat fanatiekere fans huisvest hoor je deze ook beter. De overwegend erg jonge groep die er staat maakte redelijk wat sfeer. Ze waren gedurende de wedstrijd een aantal keren goed te horen. Echter het volle uitvak, een 250 Fortuna fans, was veel nadrukkelijker aanwezig. Waardoor zeker in de eerste helft qua gezang Fortuna een thuiswedstrijd speelde. In de tweede helft werd de sfeer een stuk minder, gezien het wedstrijd beeld niet meer dan logisch. Echter toen in de 93ste minuut de gelijkmaker viel kwam er een enorme explosie van geluid uit het uitvak die in de wijde omtrek te horen moet zijn geweest.

Wedstrijd: 4
Van beide kanten was het een dramatische wedstrijd. In de openingsminuten had Fortuna een goede kans om op voorsprong te komen. De kopbal miste echter de kracht om echt gevaarlijk te worden. Daarna was het vooral Telstar wat het betere van het spel had. Toch had Fortuna weer een grote kans op de openingstreffer. Helaas werd deze bal niet voldoende gedrukt om de keeper te verontrusten. De wedstrijd leek op een 0-0 ruststand af te gaan. Echter vlak voor rust kreeg de verdediging van Fortuna een bal niet goed weg waardoor Telstar met een 1-0 ruststand de kleedkamers opzocht. Bijna de gehele tweede helft was een parodie op een voetbal wedstrijd. Telstar was onmachtig om het de defensie van Fortuna echt moeilijk te maken. Fortuna speelde louter op de eigen helft. De eerste kans voor Fortuna in de tweede werd pas in de 88ste minuut genoteerd. Daarna begon Fortuna met iets dat op een slot offensief moest lijken. Dit had echter wel resultaat, in de 3de minuut van blessure tijd werd de gelijkmaker gescoord. Daarna werd gelijk na de aftrap afgefloten waardoor Fortuna met een gestolen punt huiswaarts keerde.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Vrij verkrijgbaar.

Totaal: 7
Het stadion is aan verandering onderhevig. Aan de ene kant is dat mooi. Helaas gaat dit wel ten kostte van een stuk historie in Velsen-Zuid. Hoe dan ook, de Fortuna fans zullen altijd mooie herinneringen koesteren aan Sportpark Schoonenberg. (Hier werd in het seizoen 1994-1995 het kampioenschap in de Eerste-Divisie behaald)

De Hoofdingang van Sportpark Schoonenberg.

De Oosttribune in de mist.

De nieuwe Zuidtribune.

De Hoofdtribune.

Het goed gevulde uitvak.

Beide elftallen maken zich klaar om de wedstrijd te beginnen.

Wedstrijd moment.

De Zuidtribune met de overwegend jonge fans.

Wedstrijd moment.

Panorama van Sportpark Schoonenberg.