Verbroedering Geel Meerhout – Eendracht Aalst (05-02-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Verbroedering Geel Meerhout – Eendracht Aalst
Stadium: de Leunen
Capacity: 10.524
Attendance: 3.000
Result: 0-2
Line-ups:

Verbroedering Geel-Meerhout:
Koen Schurmans – Angelo Basso – Glenn Boeckmans – Dieter Conraerts – Yusuf Eren (69. Martijn Plessers) – Kevin Janssens (60. Jeroen van de Kerkhof) – Wouter Smeets – Robby van de Weyer – Thomas Van Aerschot – David Vandecauter – Bart Vanhees

Eendracht Aalst:
Kevin Van den Noortgaete – Brecht Moreels – Kristof Kestens – Predrag Filipovic -Niels De Schutter – Ewen Verheyden – Ken Van Damme – Wouter Moreels (89. Jonathan Yombo) – Bob Cousin – Damien Gallucci (80. Glenn Coppens) – Sam Crispijn (70. Ewout Denijs)

0-1 85. Wouter Moreels
0-2 90. Jonathan Yombo

Scorecard:

Locatie: 4
De Leunen ligt tegen de randweg rondom Geel aan. Het is een kilometer of 2 verwijderd van het centrum. In de buurt van het stadion is verder niet heel erg veel. Wij hebben ervoor gekozen om de auto niet op de parkeerplaats van het stadion te zetten maar iets verder weg langs de doorgaande weg. Dit om na afloop van de match wat makkelijker weg te komen.

Stadion: 5
Het stadion heeft 4 tribunes waarvan er 3 uit staanplaatsen bestaan. Goed eigenlijk bestaan 2.7 tribunes uit staanplaatsen. Als je op de hoofdtribune zit dan bestaat de tribune rechts van je uit een gedeelte staanplaatsen en een gedeelte zit plaatsen. De andere tribune aan de korte zijde bestaat volledig uit staanplaatsen.
Deze tribune doet ook dienst als uitvak.
De staan tribune aan de lange zijde heeft 2 “etages” een onderste etage met staanplaatsen en daarboven nog een groot vak met staanplaatsen. Dit is de plaats waar de fanatiekere supporters hun onderkomen hebben.

Dan blijft er nog 1 tribune over en dat is de hoofdtribune van het stadion. Dit is een all-seater tribune. Deze is qua grote gelijk met de staantribune aan de overzijde. Ongeveer de helft van de lengte van het veld zijn deze tribunes groot.

Sfeer: 8
De sfeer rondom de wedstrijd was super. Beide supportersgroepen waren vocaal goed aanwezig. De supporters van Geel-Meerhout hadden een redelijk aantal spandoeken opgehangen. De meegereisde “Ajuinen” hadden veel vlaggen meegenomen.
Voor de wedstrijd zijn we de grote kantine onder de hoofdtribune ingedoken voor een pintje. Hier werden we door een van de aanwezigen ondervraagd omdat hij dacht dat supporters van Aalst waren. Na een kort gesprek sprak deze man de geweldige zin: “Amai zeg, ajuinen dat is toch geen bijnaam, ajuinen zijn om op te vreten”. Nadat we nog een extra pintje hadden genuttigd hadden we een goede plaats uitgezocht op de tribune.

Toen de spelers het veld opkwamen hadden de supporters van Geel-Meerhout een aantal fel flikkerende stukkun vuurwerk afgestoken, dit samen met een Bengaalse fakkel gaf een mooit gezicht. In het uitvak was er veel vlag vertoon alsmede een Bengaalse fakkel. Gedurende de wedstrijd was er veel gezang van beide supportersgroepen. Ook tijdens het duel werd er in het uitvak nog een keer een Bengaalse fakkel afgestoken.
Beide supportersgroepen deden niet voor elkaar onder dus vanuit neutraal oogpunt een prima sfeer.

Na de wedstrijd schijnt het nog even onvriendelijk geweest te zijn op de parkeerplaats waar de supportersbussen van Aalst stonden. Hier hebben wij echter niets meer van mee gekregen.

Wedstrijd: 8
Beide elftallen speelden mooi vlot combinatie voetbal. De eerste 10 minuten was d’n Iendracht het gevaarlijkst voor de goal van VGM. Daarna begon VGM de wedstrijd naar zich toe te trekken en waren zij ook een aantal malen gevaarlijk voor de goal. De rust werd met een 0-0 stand bereikt. Na de rust ging VGM gewoon verder met korte vlotte combinaties en verdiende de thuisploeg de voorsprong. Toen VGM met 10 man kwam te staan omdat Glenn Boeckmans zijn 2de gele kaart pakte veranderde er nog niet veel aan het spelbeeld. Aalst speelde afwachtend en loerde op de counter. Dit had pas in de slot minuten effect. Na een fout op het middenveld brak d’n Iendracht razendsnel uit via de linkerflank. Een perfecte voorzet belande op het hoofd van hun spits en deze kopte onhoudbaar binnen. VGM zette daarna alles op alles om te proberen een meer dan verdiend punt uit het vuur te slepen. Toen de keeper van VGM mee naar voren ging werd het nog een keer gevaarlijk voor de goal. De verdiende gelijkmaker viel echter niet, omdat er geen keeper meer in de goal stond werd het eenvoudig 0-2. Eendracht Aalst kreeg hiermee meer dan het verdiende. Verbroedering Geel-Meerhout bleef teleurgesteld achter.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Via internet, e-mail en aan de dagkassa.
Ook hier was het net zoals vanmiddag geen enkel probleem.
Het feit dat het een risico duel betrof maakte niets uit.

Totaal: 7
Dit was de leukste van de 2 duels die we vandaag bezochten. Een prima sfeer en een leuke wedstrijd stonden aan de basis hiervan. Deze wedstrijd maakte de titel, Dé topper van de 3de klasse meer dan waar!
Het zou leuk zijn als beide ploegen weten door te stoten naar de 2de klasse. Voor Eendracht Aalst lijkt het nog een kwestie van tijd en dan hebben ze het kampioenschap binnen. Verbroedering Geel-Meerhout zal de komende periode een goede serie moeten neerzettten tegen o.a. Dessel Sport en Coxyde om nog een kans te maken op de eindronde.

De staantribune aan de lange zijde.

De staantribune voor het thuispubliek, aan de rechterkant zijn ook nog een aantal zitplaatsen.

Het uitvak.

De supporters van VGM hadden een sfeeractie bij de spelersopkomst.

Ook de meegereisde Ajuinen lieten zich zien en horen.

Dit alles gaf een mooie sfeer.

Wedstrijd moment.

Gedurende de wedstrijd staken de Ajuinen nogmaals vuurwerk af.

De hoofdtribune.

Nogmaals de staantribune aan de lange zijde.

Het uitvak viert de 0-1.

Panorama van de Leunen