Fortuna Düsseldorf – Werder Bremen II (23-05-2009)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Fortuna Düsseldorf – Werder Bremen II
Stadium: LTU Arena
Capacity: 51.500
Attendance: 50.095
Result: 1-0
Line-ups:

Fortuna Düsseldorf:
Michael Melka – Hamza Cakir – Fabian Hergesell – Jens Langeneke – Kai Schwertfeger – Marco Christ – Claus Costa – Sebastian Heidinger (86. Stephan Sieger) – Andreas Lambertz (71.  Deniz Kadah) – Ranisav Jovanovic – Axel Lawarée (83. Ahmet  Cebe)

1-0 12. Marco Christ

SV Werder Bremen II:
Sebastian Mielitz – Niklas Andersen – Timo Perthel (79.  Addy-Waku Menga) – Felix Schiller – Dominik Schmidt – Sandro Stallbaum – Nicolas Feldhahn (63.  Pascal Testroet) – José-Alex Ikeng – Tobias Kempe – Max Kruse – Torsten Oehrl

Scorecard:

Locatie: 3
In de nabijheid van de Dusseldorf Messe ligt het stadion. Geen spectaculaire omgeving vergelijk het maar met een industrieterrein. Parkeren is daarentegen goed geregeld. Na de wedstrijd zit je binnen 10 minuten weer op de autosnelweg. Dit kost echter wel €5,-

Stadion:  4
De LTU Arena is een lelijk modern stadion. De LTU Arena is gebouwd ter vervanging van het oude Rheinstadion. Van binnen is het wel apart omdat veel stoeltjes een aparte kleur hebben. Dit is gedaan om het wat drukker te laten lijken als het stadion niet is uitverkocht. Het stadion heeft een capaciteit van 51.000 plaatsen.

Sfeer: 9
Voor deze wedstrijd was het stadion uitverkocht. Promotie naar de 2. Bundesliga was mogelijk. Gedurende de hele wedstrijd was het een heksenketel. Na afloop van het duel was er een ouderwetse Pitch Invasion inclusief bengaals vuurwerk.

Wedstrijd: 7
De wedstrijd zelf was niet goed. Nadat Fortuna Dusseldorf de 1-0 scoorde lieten ze de wedstrijd doodbloeden. Ondanks dat was het wel spannend omdat Werder er nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Dusseldorf kwam.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Het versturen van een e-mail was voldoende om kaarten te krijgen. Op de dag zelf was het een stuk lastiger. De wedstrijd zelf was uitverkocht. Bij reguliere thuisduels is het geen probleem om aan de dagkassa kaarten te kopen.

Totaal: 7
Het stadion en de omgeving halen de score behoorlijk naar beneden.
De entourage die om deze wedstrijd heen hing was er echter een om nooit meer te vergeten!

Buitenzijde van LTU Arena.

Er is veel metaal gebruikt om de buitenzijde te verfraaien.

Aan de binnenzijde zijn verschillende kleuren stoeltjes geplaatst om het voller te laten lijken. Dit was vandaag niet nodig!

Uiteraard mag een biertje niet ontbreken op deze mooie dag.

Een spandoek om de spelers te ondersteunen.

Bomvolle tribunes in LTU Arena, de 50.095 toeschouwers zijn een record in de 3de Bundesliga.

In de stralende zon maken de spelers zich klaar voor de aftrap.

Wedstrijd moment

De 1-0 wordt uitbundig gevierd.

Door de winst was promotie een feit. Een pitch invasion kan dan natuurlijk niet uitblijven.

En het werd een goede pitch invasion.

Een hele goed pitch invasion.

Een laatste sfeerbeeld van een super middag.