KFC Dessel Sport – KFC Vigor Wuitens Hamme (22-01-2011)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: KFC Dessel Sport – KFC Vigor Wuitens Hamme
Stadium: Lorzestadion
Capacity: 5.000
Attendance: 450
Result: 1-0
Line-ups:

KFC Dessel Sport:
Bruno Luca – Mohamed Alajdi El Idrissi – Maarten van Lieshout – Wouter Vosters – Kurt Remen – Andrew Petersen – Agatino Pellegriti – Hans Hannes – Zico Gielis – Prince Asubonteng – Tim Nelemans

1-0 63. Gielis

KFC Vigor Wuitens Hamme:
Kenneth Vonck – Jan Criel – Steven Maes (68. Bayram Özen) – Joachim De Wilde – Brecht Vierstraete – Yorick Verplancke (76. Tjorven Quintelier) – Thomas De Meyer – Tidiani Coullibally – Jochen Sucaet – Fabiano Scarpino – Jessy Lebsir (51. Kristof Dupont)

Scorecard:

Locatie: 6
Het stadion ligt op nog geen 500m meter van de kleine dorpskern. Omdat wij wat laat waren zijn we even vlug door het dorp heen gereden en hebben verder geen kroeg bezocht. Vanuit de dorpskern rijdt je langs de kerk en kom je bij het stadion aan de Lorzestraat uit. Rondom het stadion staan allemaal behoorlijk grote villa’s. De hoofdtribune staat bij een aantal van die huizen praktisch in de tuin. Toch heeft het allemaal een “net niet” gevoel. Het parkeren was geen enkel probleem, deze wedstrijd was niet echt druk bezocht en we konden gewoon langs de weg parkeren. Ondanks alles krijgt de locatie een krappe 6 als score.

Stadion: 7
Het stadion aan de Lorzestraat is een allegaartje van tribunes. Het meest in het oog springt de hoofdtribune. Deze steekt ruim boven de rest van het stadion uit. Links van de Hoofdtribune bevindt zich de B-tribune. Dit is een zittribune waar een gedeelte van overdekt is. Dit is echter niet het stuk tegen de hoofdtribune aan. Tussen de hoofdtribune en het overdekt gedeelte zit eerst nog een stuk onoverdekt zittribune. Het geheel krijgt hierdoor een aparte aanblik. Aan de rechterkant van de Hoofdtribune bevindt zich een gedeelte van het uitvak. Dit is nog het beste te vergelijken met een kooi. Aansluitend aan het overdekte gedeelte van het uitvak is de onoverdekte tribune achter de goal. Deze wordt ook als uitvak gebruikt. (nawoord, beide uitvakken waren voor deze match niet in gebruik. De uitfans stonden gewoon tussen het thuispubliek) Aan de andere korte zijde bevinden zich de business seats en de grote, gezellige kantine. Blijft over de Desselse Spionkop. Dit is de lange zijde tegenover de hoofdtribune. Hier zouden deze avond de meeste fans staan.

Voorafgaand aan het duel zijn we nog even langs het nieuwe Armand Melis Stadion gereden. (vernoemd naar de inmiddels overleden voorzitter van Dessel Sport) Het huidige stadion is compleet onderkomen en moest wel een keer verbouwd of aangepast worden. Echter het stadion wat er gebouwd wordt is om te huilen. Een betonnen kolos in de stijl van de Arena in Tongeren. Aan het einde van het seizoen wordt het terrein aan de Lorzestraat definitief verlaten.

Sfeer: 4
Er was nauwelijks sfeer aanwezig. Heel even liet het thuispubliek zich horen toen Kurt Remen in de 52ste minuut, overigens volkomen terecht, rood pakte. Daarna was het weer net zo stil als voor de wedstrijd. Toen Dessel Sport in ondertal toch nog op voorsprong kwam was het thuispubliek ook weer heel even aanwezig. Verder was er een bus met supporters uit Hamme meegereisd. Zij kwamen de bus uit met trommels, toeters en weet ik wat nog meer allemaal. Helaas werden de trommels alleen maar gebruikt om op te zitten. Zij waren al helemaal niet te horen.

Wedstrijd: 7
Het was een leuke wedstrijd om te volgen. Het niveau was echter dramatisch. Wij zijn het aantal keren balverlies binnen één minuut gaan bijhouden. Hun ‘record’ was 19 keer balverlies binnen een minuut. Omdat het spel zich voor drie kwart op het middenveld afspeelde was het wel een leuk schouwspel om naar te kijken. Het was echter ook een keihard duel. Dat er niemand met een brancard van het veld is gedragen mag toch wel een klein wonder heten. Het was dan ook wachten op de eerste rode kaart. Deze viel zoals eerder aangehaald in de 53ste minuut voor Kurt Remen na een flinke charge. Vanaf dat moment was Hamme de bovenliggende partij. Dessel beperkte zich tot counteren. Dit deden ze echter wel vlijmscherp. Hierdoor nam de thuisploeg toch wel tegen de verwachting in de leiding. Deze voorsprong zouden ze ook niet meer uithanden geven. Met veel kunst en vliegwerk werden de punten in eigenhuis gehouden.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Geen enkel probleem. Tickets waren vrij verkrijgbaar aan de kassa van het stadion.
Via internet is er geen ticketverkoop.

Totaal: 6
Dit was de eerste “nieuwe” ground van 2011. Het stadion zelf is een leuk bijeenraapsel. De wedstrijd was leuk om naar te kijken ondanks het belabberde spelpeil. Er worden nog een paar thuiswedstrijden gespeeld aan de Lorzestraat.
Daarna valt het doek definitief voor dit terrein. Als je de kans hebt om Dessel Sport nog voor het einde van het seizoen te bezoeken, al is het maar door het te combineren met een ander duel dan zou ik dat zeer zeker nog even doen.

Tribune A, de hoofdtribune.

De uitvakkooi.

Het onoverdekte uitvak.

Vak E, de Desselse Spionkop.

De kantine met bovenin de Business Seats.

Wedstrijd moment.

De B tribune.

Een overzicht van het bijeenraapsel van de tribunes.

Wedstrijd moment.

Floodlight met op de voorgrond het met mos overwoekerde dak van de kantine.

Nogmaals de Desselse Spionkop, nu vanaf de andere zijde.

Het Lorzestadion gezien vanuit de wijk.

Panorama van het stadion aan de Lorzestraat.