West Ham United – Everton FC (28-12-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: West Ham United – Everton FC
Stadium: The Boleyn Ground (Upton Park)
Capacity: 35.647
Attendance: 33.422
Result: 1-1
Line-ups:

West Ham United:
Robert Green – Julien Faubert – Hérita Ilunga (34. Jonathan Spector) – James Tomkins – Matthew Upson – Boa Morte – Radoslav Kováč – Scott Parker – Victor Obinna (86. Zavon Hines) – Frédéric Piquionne (56. Carlton Cole) – Freddie Sears

1-0 16. Tony Hibbert (eigen goal)

Everton:
Tim Howard – Leighton Baines – Sylvain Distin – Tony Hibbert – Mikel Arteta (93. Diniyar Bilyaletdinov) – Tim Cahill – Seamus Coleman – Marouane Fellaini – Phil Neville – Steven Pienaar (90. Jermaine Beckford) – Jack Rodwell (62. Aiyegbeni Yakubu)

1-1 42. Seamus Coleman

Scorecard:

Locatie: 8
Als je de metro verlaat bij het station Upton Park kom je in een vreemde wijk uit. Het aantal britten op straat is op één hand te tellen.
Naarmate je dichter bij het stadion komt veranderd dit beeld echter. Via de beruchte Green Street loop je richting het stadion.
Hier zitten een aantal pubs waar het erg gezellig vertoeven is. Op een gegeven moment zie  je de tribunes al boven de huizen uit komen.
Als je dan nog wat verder loopt zie je ineens de 2 torens van de West Stand. De wandeling vanaf het metro station zorgt ervoor dat je in de goede stemming komt.

Stadion: 7
Het is geen lelijk stadion maar ook geen echte topper. Natuurlijk is de façade van de West Stand met de twee kasteel torens er een om door een ringetje te halen.
Als je door de smalle turnstiles het stadion betreedt valt gelijk de East Stand op. Deze is een stuk kleiner dan de andere 3 tribunes. Ook ziet de East Stand er het oudste uit. De Trevor Brooking Stand is de tribune waar het uitvak zit. Deze tribune is de kleinste tribune achter de korte zijde. De mooiste tribune is de Bobby Moore Stand. In de tribune zijn stoeltjes in de clubkleuren geplaatst waardoor er groot West Ham United in staat. Deze tribune werd echter pas echt indrukwekkend toen deze vol zat. Een fantastisch gezicht.

Sfeer: 7
Op zich hing er een goede sfeer in het stadion. Het bekende “blowing bubbles” werd massaal meegezongen en zorgde toch wel voor een kippenvel moment.
Ook gedurende de wedstrijd werd er door de West Ham Supporters genoeg geluid geproduceerd. Helaas zakte dit in de de tweede helft behoorlijk weg.
De supporters van Everton lieten zich sporadisch even horen maar daar was dan ook alles mee gezegd.

Wedstrijd: 7
Met name de eerste helft was een leuk schouwspel. Everton probeerde het spel te maken en West Ham vast te zetten op de eigen speel helft. Dit lukte niet goed genoeg.
In de 16de minuut werd een bal vanaf de flank via een omhaal op goal geschoten. Via een verdediger van Everton ging de bal over de doellijn voor de 1-0.
Everton ging daarna steeds meer de aanval opzoeken. Vlak voor rust resulteerde dit in de gelijkmaker.
De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Het was een echt middenveld gevecht aan het worden.
Beide elftallen kregen nog wel kansen maar moesten zich met een gelijkspel tevreden stellen.

Verkrijgbaarheid Tickets: 7
De kaarten waren via de General Sale nog op de dag zelf te verkrijgen.
Wij hadden het geluk dat iemand van ons reisgezelschap lid is van West Ham.
Hij had de kaarten al ruim van te voren kunnen reserveren.

Totaal: 7
Het was een leuke dag in London met een prima wedstrijdbezoek.
West Ham is een leuke club om eens te bezoeken.

Upton Park Station.

De mooie voorzijde van The Boleyn Ground.

De Sir Trevor Brooking Stand.

De East Stand.

De Sir Bobby Moore Stand.

De volle Bobby Moore Stand.

Wedstrijd moment.

Het uitvak met de Evertonians.

Wedstrijd moment.

De West Stand na afloop van het duel. Wij zaten op de 2de ring.

Panorama van The Boleyn Ground.