RKC Waalwijk – Fortuna Sittard (13-12-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: RKC Waalwijk – Fortuna Sittard
Stadium: Mandemakers Stadion
Capacity: 7.500
Attendance: 2.400
Result: 2-3
Line-ups:

RKC Waalwijk:
Ohad Levita – Jürgen Colin – Aaron Meijers – Frank van Mosselveld – Ard van Peppen – Hans Mulder (65. Robert Braber) – Toni Varela (88. Sander Duits) – Fred Benson – Derk Boerrigter – Donny de Groot – Roald van Hout (76. Paddy John)

1-2 45. Derk Boerrigter
2-2 66. Aaron Meijers

Fortuna Sittard:
Danny Wintjens – Rick Geenen – Philippe Liard – Fernando Ricksen – Randel Shakison (71. Badre Kotbani) – Yoann de Boer – Bernhard Hofstede (15. Lars Gulpen) – Ramon Voorn – Fabio Caracciolo – Anthony Di Lallo – Sebastiano Garlisi (87. Mohammed Riyani)

0-1 8. Fabio Caracciolo
0-2 31. Lars Gulpen
2-3 79. Ramon Voorn

Scorecard:

Locatie: 5
Het Mandemakers stadion ligt aan de rand van Waalwijk. In de buurt van het stadion bevinden zich wel enkele kroegen, echter zijn dit niet de meest frisse kroegen. Parkeren in de buurt van het stadion kan ook een hele opgave zijn. Bij het uitvak is een beperkte parkeerplaats. Dat dit niet de meest veilige is hebben we al een aantal keren zelf ondervonden. Het thuispubliek zal een plekje in de aangrenzende wijk moeten zoeken.

Stadion: 5
Het stadion heeft op het eerste gezicht wel wat weg van het RBC stadion. Toch vind ik dit stadion iets leuker. Het is een stuk groter (2.500 plaatsen) en de tribunes staan dichter op het veld. Ook zijn overal in de tribunes de clubkleuren verwerkt. Toch zal dit nooit een echte topper worden.

Sfeer: 6
Het aantal toeschouwers was dramatisch. Nog geen derde deel van de tribunes was bezet. De supporters die wel aanwezig waren hebben zich nauwelijks laten horen. Er was één supportersbus meegereisd vanuit Sittard om getuige te zijn van de terugkeer van clublegende Fernando Ricksen. In de eerste helft was het uitvak goed te horen. De spanning was de meegereisde fans in de tweede helft teveel geworden om nog voor sfeer te kunnen zorgen.

Wedstrijd: 9
Aangezien dit de eerste uitoverwinning van mijn club is in 626 dagen laat ik op dit moment even alle objectiviteit varen en beoordeel ik de wedstrijd als Fortuna supporter. Zoals reeds eerder gememoreerd was dit terugkeer van Fernando Ricksen na bijna anderhalf jaar niet meer te hebben gevoetbald. Ricksen vervulde zijn rol als nestor van het elftal met verve. Hij voetbalde als in zijn jonge jaren en was er mede verantwoordelijk voor dat Fortuna na een half uur met 2-0 voorstond. Op slag van rust scoorde de uitblinker aan de kant van RKC, Derrek Boerrigter voor de aansluitingstreffer. Na rust was het eenrichtingsverkeer van RKC. Toch bleef de defensie van Fortuna onder aanvoering van een bikkelende Ricksen eenvoudig overeind. Toch werd het 2-2. Ditmaal echter niet door een domme fout maar door een mooie aanval van RKC. Waar iedereen in het stadion verwachtte dat RKC nu zou gaan doordrukken was het Fortuna dat de rug rechte en weer naar voren begon te voetballen. Dit leidde naar een hernieuwde voorsprong, 2-3. Dit zou ook de einduitslag zijn en het feest in het uitvak was compleet. De return van Fernando the commando zorgde voor de eerste uitoverwinning sinds 626 dagen. Toeval, geen idee, maar het was wel een lekker gevoel en zeker voor herhaling vatbaar!

Verkrijgbaarheid Tickets: 6
RKC is steeds meer bezig met het opleggen van combi’s aan alles en iedereen. Het bleek echter wel mogelijk om met wat overredingskracht een kaartje aan te schaffen voor de thuistribune.

Totaal: 6
Uiteindelijk komt er een 6 uit als rapportcijfer. Het dertien in een dozijn stadion, de matige publieke belangstelling en de omgeving zijn de grootste dooddoeners. Echter was het voor ons een geweldige avond.

De lange zijde van het stadion.

Vak EE is het thuis van de fanatiekere Waalwijkers.

De Hoofdtribune.

Braaf blijven is het advies in Waalwijk.

Beide elftallen maken zich gereed voor de wedstrijd.

De tribunes in Waalwijk waren maar heel erg matig gevuld voor dit duel.

Wedstrijd moment.

De spelers van Fortuna vierden een feestje met het uitvak.

Panorama van het Mandemakers Stadion.