KVK Tienen – OH Leuven (28-11-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: KVK Tienen – OH Leuven
Stadium: Bergéstadion
Capacity: 7.100
Attendance: 3.400
Result: 0-0
Line-ups:

KVK Tienen:
Ludovic Govoni – Gaëtan Audoor – Karel de Smet – Wouter Hias – Jonas Bogaerts – Mike de Silva – Siegerd Degeling (75. Mathieu Belme) – Lennert Vanherberghen – Arnaud Biatour – Issame Charaï – Christophe Nahimana

OH Leuven:
Yves Lenaerts – Yannick Euvrard – Nicky Hayen – Wim Raymaekers – Koen Weuts – Maxime Annys – Wouter Scheelen – Kenneth van Goethem – Hamdi Harbaoui – Jordan Remacle – Bjorn Ruytinx (81. Sandro Bloudek)

Scorecard:

Locatie: 6
Het Bergéstadion ligt net buiten de kern van het kleine dorp Tienen. Binnen 10 minuten lopen sta je vanaf de markt van Tienen bij het Bergéstadion.
Op de achtergrond zie je de suikerfabriek van Tienen liggen. Mede dankzij deze fabriek overleeft de KVK al een redelijk periode in de 2de klasse.
De auto hebben wij gewoon langs de doorgaande weg in de berm kunnen parkeren. Dit was verder geen enkel probleem

Stadion: 5
Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Het Bergéstadion is geen mooi stadion. Het stadion heeft 3 tribunes waarvan de hoofdtribune het meest in het oog springt. Deze tribune steekt hoog boven het speelveld uit. In de linkerhoek van de tribune zit ook nog een gedeelte uitvak. Dit is het zitgedeelte van het uitvak.
De enige tribune aan de korte zijde is  volledig bestemd voor de bezoekende club. De andere lange zijde is op dezelfde manier gebouwd als het uitvak en dit is volgens het bekende Belgische “Fietsenstalling” principe gedaan. Vanuit het stadion is de plaatselijke suikerfabriek, tevens een van de geldschieters van de club, goed te zien.

Sfeer: 8
Deze derby in de Belgische 2de klasse leeft behoorlijk. Er waren 3.400 toeschouwers aanwezig waarvan een behoorlijk gedeelte uit het 27km verderop gelegen Leuven.
De meegereisde fans uit Leuven hadden de volledige tribune achter de goal uitverkocht en ook het zitgedeelte op de hoofdtribune zat zo goed als vol.
Aan de kassa waren geen kaarten meer te krijgen voor de zitplaatsen in het stadion. De staantribune stond ook goed voel.
De sfeer zat er tussen beide supportersgroepen goed in.
Helaas voor Tienen werd de supportersbattle ruimschoots gewonnen door de supporters van Oud Heverlee Leuven.

Wedstrijd: 6
Een echte derby. Veel (grove) overtredingen en strijd op het veld. Dit leidde echter niet tot verzorgd veldvoetbal en kansen waren dan ook schaars.
Zoals het een goede derby betaamt werd het een gelijkspel. Helaas voor ons was dit wel 0-0.

Verkrijgbaarheid Tickets: 6
Mailen met de club gaf geen duidelijkheid omtrent de kaartverkoop. We zijn maar op tijd vertrokken richting Tienen omdat er op de site stond dat er gewoon reguliere kaartverkoop was. De zitplaatsen waren echter al uitverkocht toen wij arriveerden. Gelukkig waren we toch niet van plan daar gebruik van te maken. Wel werd ons naar legitimatie gevraagd…
Hetgeen tot een komische conversatie leidde met de verkoopster. In het kort komt het erop neer dat we “zotten” zijn :-) (Nu zit daar ook wel een kern van waarheid in!)

Totaal: 6
Een krappe voldoende. De sfeer zat er prima in maar het stadion is er eentje die in de categorie laat maar zitten valt.
Wel vraag ik me af hoe ze 7.100 toeschouwers binnen willen krijgen. Met 3.400 toeschouwers zat het Bergéstadion al behoorlijk vol.

De hoofdtribune, Tribune I.

Tribune III

Tribune II, het volle uitvak.

De supporters van Tienen hadden een kleine sfeeractie voorafgaand aan het duel.

De spelers komen het veld op voor de derby.

Let op de gigantische rookbom die de supporters van Tienen onstaken.

Het was gezellig druk op Tribune III.

"Tribune" IV

Wedstrijd moment.

Vanuit de kantine kon ook gewoon de wedstrijd gevolgd worden.

Wedstrijd moment.

Het stadion ligt dicht tegen de huizen aan.

Panorama van het Bergéstadion.